Jugo ga nanijelo iz Crne Gore u Istru: Našla sam strip u boci (video)

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Petra Balde (9) iz Ližnjana u Istri u uvali Mala draga našla je bocu s porukom. Prvo je mislila da je to netko od “lokalnih” ljudi stavio u more radi zafrkancije ili da je neki novopečeni vjenčani par poruku ubacio u more sa svojim željama za zajednički život, piše 24sata.

- Vidjela sam bocu kako pluta te zvala tatu i mamu da mi pomognu izvaditi je iz mora. U tom trenutku zamišljala sam da sam našla kartu sa zakopanim blagom i da će početi velika pustolovina. Ali ovo je ispala još veća pustolovina. Boca je bila jako dobro zatvorena, a kad smo je otvorili, unutra je bio strip. Na zadnjoj stranici pisalo je ime i prezime autorice - rekla nam je još uzbuđena djevojčica. Boca sa stripom doplutala je čak iz Crne Gore, a 500-tinjak kilometara prešla je za 54 dana.

Strip je našla Petra i o tome je obavijestila Hercegnovski strip festival (HSF). Naime, jugo koje ovih dana puše, odlučilo je da boca “skrene” s puta i dopluta baš do mjestašca u Hrvatskoj te da obraduje djevojčicu koja najviše obožava- stripove, a velika je ljubiteljica “Alana Forda”. Boca je putovala gotovo dva mjeseca. Još jedna koja je odaslana u more s tog festivala nađena je, i to u Italiji, na plaži Torre Guaceto u Brindiziju. Da priča bude još zanimljivija, autorica stripa koji je doputovao u Istru mlada je Zagrepčanka Valentina Briški, koja je prvi put kao gošća nastupila na tom crnogorskom festivalu.

Majka Biljana (44) i otac Dario (44) najprije su se šalili da je možda u boci sto eura. - Petra je sretna jer ima jedno novo poznanstvo i prijateljstvo na međunarodnoj razini. Uopće ne znam koliko je kilometara proputovala poruka u boci, ali je svakako iznenađenje - kazala je majka, javlja 24sata na čijim stranicama pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa