Jakovčić: Istra u pravom svjetlu u Europskom parlamentu

2
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

Sinergija koja stvorena između turizma, poljoprivrede, industrije i kulture Istru je učinila prepoznatljivom europskom regijom, istaknuo je eurozastupnik Ivan Jakovčić (IDS/ALDE) u svojstvu domaćina manifestacije “Tjedan Istre u Europskom parlamentu” kojom se, po prvi put od ulaska Hrvatske u EU, Istra predstavlja u Bruxellesu.

U suradnji s Turističkom zajednicom Istre na središnjem izložbenom prostoru Europskog parlamenta postavljena je izložba fotografija prirodnih ljepota, bogate kulturno-povijesne baštine i istarske eno-gastronomske ponude, a posebnu pozornost posjetitelja privlači skulptura koze, simbola Istre još od starorimskog doba.

“Izuzetno mi je drago što  sudjelujemo na manifestaciji “Istra u Europskom parlamentu” kojom se Istra predstavlja u Bruxellesu po prvi put od kada je Hrvatska postala članicom Europske unije. Ova će izložba, kao i Tjedan Istre u Bruxellesu, doprinijeti daljnjoj promociji i prepoznatljivosti naše Istre. Vjerujem da će svi posjetitelji ove manifestacije poželjeti posjetiti nas, doći u Istru, a oni koji su kod nas već bili da će nam se vratiti. Siguran sam da će i ovaj događaj itekako doprinijeti daljnjoj valorizaciji i promociji naše Istre u cijelom svijetu”, istaknuo je župan Istarske županije Valter Flego obraćajući se uzvanicima i gostima na otvorenju izložbe “Istra u EP”.

“Istra danas je osobita, šarmantna, lijepa, zanimljiva i provokativna kao Toskana prije dvadesetak godina, dakle prije nego što je ta talijanska regija doživjela turističku komercijalizaciju. To govorim iz osobnog iskustva. Zahvaljujući kolegi Jakovčiću, koji je bio domaćin sastanka čelnika europskih liberala u Istri, ponovno sam otkrio i zavolio tu regiju“, kazao je potpredsjednik Europskog parlamenta Pavel Telička otvarajući manifestaciju “Istra u Europskom parlamentu”.

Nakon otvorenja manifestacije zastupnici u Europskom parlamentu, uzvanici i brojni posjetitelji imali su priliku degustirati istarske lokalne i regionalne proizvode.

“Prezadovoljan sam time što je Istra na najbolji mogući način napokon predstavljena u Europskom parlamentu. Zahvaljujem svima koji su, zajedno sa mnom, stvarali novu, modernu Istru. Današnja je izložba odlično “sjela” jer je Europski parlament pravo mjesto za prikazivanje uspjeha koje je Istra postigla. Prva reagiranja kolega zastupnika i posjetitelja na ovu manifestaciju su odlična. Radujem se zajedno sa svima koji su omogućili održavanje ove manifestacije“, rekao je zastupnik IDS-a Jakovčić.

Izložbu “Istra u Europskom parlamentu” posjetitelji će moći razgledati do petka, 9. studenog.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa