HSS pristupa Amsterdamskoj koaliciji: 'Hrvatska može prodisati'

3
Sastanak predstavnika IDS-a, GLAS-a i HSS-a
Sastanak predstavnika IDS-a, GLAS-a i HSS-a

„Amsterdamska koalicija raste! Danas smo usuglasili stavove oko nekih ključnih pitanja i vrlo brzo ćemo formalizirati našu suradnju. Amsterdamski savez bit će će definitivno najsnažnija opozicija HDZ-u i svim konzervativnim i radikalnim opcijama u Hrvatskoj“, poručili su lideri IDS-a i GLAS-a Boris Miletić i Anka Mrak Taritaš nakon sastanka s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom, održanim 6. studenog u Zagrebu.

Predsjednici triju stranaka detaljnije su razgovarali o budućoj suradnji i definirali programsku osnovu za nadolazeće izbore za Europski parlament.   

- Mi dobro znamo u kakvoj zemlji želimo živjeti. U otvorenoj, modernoj i pristojnoj zemlji kakva Hrvatska danas nažalost nije, poručila je Anka Mrak Taritaš dodajući da se zajedničkim snagama progresivne opcije mogu itekako suprotstaviti HDZ-u i radikalima.  Istaknula je da su dolazeći izbori prekretnica ne samo za Hrvatsku, već i za cijelu Europu.

Svibanjski izbori za Europski parlament izuzetno su važni, možda i najvažniji izbori ovog ranga u povijesti EU-a jer će odrediti kojim će putem ići Europska unija. Europska unija suočena je s nizom izazova, među kojima su migrantska kriza i jačanje ekstremno desnih skupina diljem Europe. Zbog toga je izuzetno važno tko će u sljedećih nekoliko godina predstavljati građane Hrvatske u EU i tko će u ime građana Republike Hrvatske dogovarati politike koje će Hrvatska morati provoditi, od politike prema migrantima do konvencija o kojima će se glasati. U svibnju 2019. godine biramo između progresivne Europe i Europe straha", zaključila je predsjednica GLAS-a.

„I te kako je važno tko će u EU pregovarati o našem pravu na rad i studij u Europskoj uniji“

Predsjednik IDS-a Boris Miletić dodao je kako je i te kako važno tko će u EU pregovarati o našem pravu na rad i studij u Europskoj uniji ili tko će dogovarati zaštitu i status naših proizvoda. Sve su to stvari o kojima se odlučuje na europskim izborima i ta će utakmica biti žestoka!

- Pred nama je puno posla, ali siguran sam da Hrvatska može prodisati. Naša zemlja se mora odmaknuti od promašenih politika i zaostalog načina razmišljanja koje nas stalno drži na samom dnu svih ekonomskih ljestvica, naglasio je Miletić.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak kazao je kako će nadolazeći izbori za Europski parlament biti pravi test za opoziciju te da će ova koalicija taj test zasigurno uspješno položiti. "Želimo Hrvatsku kao dio razvijene, civilizirane te kao ekonomski i energetski samoodržive, zelene Europe. Uzori u tome su nam zapadnoeuropske zemlje, a nikako ne smjer kojim se sve vise kreće istok Europe", poručio je čelnik HSS-a te dodao da taj “istočni”, orbanovski smjer jasno zagovaraju HDZ i njihovi partneri te im je koalicija HSS-GLAS-IDS-PGS i po tome jedina jasna opozicija u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa