nakon tragedije u genovi

Ministarstvo tražilo podatke o stanju mostova u Istri

0
Most u Pazinu
Most u Pazinu

Potaknuti tragedijom u Genovi, kada je pod ruševinama vijadukta sredinom kolovoza ove godine smrtno stradalo 40 ljudi, u HNS-ovu Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, koje vodi Predrag Štromar, su zbog katastrofalnog stanja zagrebačkih mostova, koji su trebali u hitnu sanaciju 27. kolovoza, svim gradonačelnicima velikih gradova poslali poziv da do 17. rujna dostave podatke o planovima održavanja cestovne infrastrukture koja je u njihovoj nadležnosti, piše Jutarnji.

No, do danas samo su dva od 25 gradova, doznajemo, poslala tražene podatke na predviđenom obrascu s planovima održavanja, a nitko nije ispoštovao ni rok za dostavu bilo kakvog izvješća. Tako samo Rijeka (13 mostova) i Vinkovci (dva mosta) imaju nekakve planove održavanja. Devet gradova je poslalo odgovore koji nisu bili u zadanom obrascu, odnosno nemaju planove održavanja s određenim rokovima sanacije kritičnih građevina, kao ni s predviđenim sredstvima.

Karlovac je tako poslao podatke i popise za čak 88 mostova, ali bez plana, Koprivnica je dostavila obavijest da su tek počeli s prikupljanjem podataka, Osijek je poslao da imaju jedan most preko Drave, Pazin je dostavio tekstualne podatke za tri mosta i tri pružna nadvožnjaka...U Požegi je naručena izrada izvješća koje još nije gotovo, a od Pule, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Šibenika i Varaždina tek očekuju informaciju o stanju izrade izvješća, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa