Nitko ne želi igrati za Vodnjan: klub isključen iz najniže lige

0

Zbog nedovoljnog broja igrača koji su bili spremni odraditi do kraja polusezonu u 3. ŽNL - jug, seniorska momčad NK Vodnjan po drugi puta ove jeseni nije uspjela skupiti dovoljan broj igrača za odlazak na gostujuću utakmicu, te se automatski, po pravilniku HNS-a, isključuje iz daljnjeg natjecanja u sezoni 2018/19 godini.

Tim povodom iz NK Vodnjan su se oglasili priopćenjem koje objavljujemo u cijelosti:   

„Svima u NK Vodnjan je jako žao što je došlo do ovakve situacije. Nažalost, razloga je mnogo za ovakav trenutni rasplet događaja. Međutim, činjenica je da seniorska momčad ove jeseni ima 18 registriranih igrača od kojih samo jednog golmana, tr igrača sa stranim državljanstvom (samo po dva mogu nastupati) te da smo u prošlom mjesecu već imali dvije suspenzije igrača po jednu utakmicu, što su sve otežavajuće okolnosti za trenera koji vodi momčad.

Dva do četiri igrača na treninzima

Činjenica je da je trener Hajdarević odrađivao odličan posao u pripremama sa 4-6 igrača po treningu, a s početkom prvenstva treninzi su bili sve manje i manje posjećeni (2-4 igrača po treningu), a što se očitovalo s lošim ulaskom u prvenstvo te rezultatima koji nisu svojstveni klubu kao NK Vodnjan, no nažalost nastavili su se od prošle sezone i ispadanja iz 2. ŽNLI. 

Tijekom priprema smo pokušavali dovesti još ponekog igrača sa strane i uvjeravali pojedine igrače koji su još uvijek članovi NK Vodnjan da se vrate i nastave igrati, to jest pomoći klubu da se izvuče iz 3.ŽNLI.

Pokušali smo također razgovarati sa nekolicinom igrača iz veterana NK Vodnjan da pomognu barem polusezonu, međutim nije bilo pozitivnih pomaka, nažalost. Htjeli smo dogovoriti sastanak sa svim igračima tokom ljetne stanke i priprema te na samom početku sezone da se sjedne i pokuša srediti stanje u seniorskoj momčadi, no nikad nismo uspjeli dobiti garanciju prisustva svih igrača. Na izvanrednoj skupštini kluba tokom ljeta samo 4 ili 5 igrača je bilo prisutno.

Na sastanak s Upravom došao samo jedan igrač

Poslije prvog neodlaska na utakmicu protiv Pomorca iz Krnice, tajnik kluba je zvao sve igrače (jednog po jednog) da se odazovu na sastanak s Upravom u nedjelju navečer (dan poslije neodlaska) kada su gotovo sigurno svi bili slobodni od radnih obaveza, da se pokušamo dogovoriti i složiti oko daljnjeg rada. Međutim, nakon 20 minuta čekanja, samo jedan igrač se pojavio na sastanku!

Tjedan poslije toga, u utorak su se na trening seniorske momčadi javila samo četiri igrača, od kojih jedan koji će tek trebati odraditi suspenziju jedne utakmice te jedan ozlijeđeni igrač. Dakle samo dva igrača na koje se moglo računati za dolazeću utakmicu protiv NK Arne Peruški.

Trener Hajdarević je za tu utakmicu nekako, do kraja tjedna uspio skupiti 10 igrača, no bili su bez pravog golmana i naravno nespremni za utakmicu koju su izgubili sa ponižavajućih 0-13 na domaćem terenu. Bilo je to jako žalosno za gledati ako ste ljubitelj NK Vodnjan. Činjenica je da se poslije utakmice sa Barbanom, trojica mlađih igrača koji su trebali biti okosnica seniorske momčadi više nisu pojavljivali u klubu.

Samo četiri igrača za utakmicu protiv Purisa

I na kraju, za utakmicu protiv NK Puris nije se odradio niti jedan trening, trener je računao na najviše 10 igrača, no potvrdu dolaska na utakmicu je dobio od samo četiri igrača. Dakle, nije se moglo ići na gostovanje u Sv. Petar u Šumi.

Teško nam je svima prihvatiti ovu situaciju ali možda će nas ona, sve skupa u Gradu Vodnjanu i NK Vodnjan ponukati da pokušamo promijeniti neke stvari te osigurati povratak seniorske momčadi u natjecanje 3. ŽNLI već od slijedeće sezone. Na kraju godine će se održati skupština kluba gdje će se raspravljati i odlučivati o planu rada i svim ostalim gorućim pitanjima u klubu za 2019 godinu“, stoji u priopćenju koje u ime Izvršnog odbora potpisuje predsjednik NK Vodnjan Nedžad Salihović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa