Tradicionalno obilježeni Svi sveti u Umagu

0

Dan Svih svetih, dan na koji se svi vjernici posebno prisjećaju te u duhu povezuju sa svojim pokojnicima, u Umagu je 31. listopada tradicionalno obilježen na umaškom groblju kod centralnog križa. Dan kad se s pijetetom prisjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama, koji su ostavili trag i ispunili naše živote, a koji vječno žive u našim mislima i srcima, obilježili su predstavnici Grada Umaga polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na umaškom groblju. 

Na obilježavanju su, osim gradonačelnika, bili nazočni i zamjenici gradonačelnika Floriana Bassanese Radin i Ivan Belušić, gradski vijećnici, predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata, udruga antifašističkih boraca, političkih stranaka te mnogobrojni građani.

 „Unatoč tuzi i praznini koje osjećamo u ovim trenucima, moramo ih se prisjećati s osmjehom i biti ponosni što smo dio svog života proveli upravo s njima i uz njih. Neka nam ovaj dan bude prilika da zastanemo i shvatimo važnost bezuvjetnog dara kojeg moramo čuvati i poštivati.„ u svojem je obraćanju prisutnima poručio gradonačelnik Vili Bassanese.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa