Od sljedećeg tjedna karte za kino Umag možete kupiti on line

0

Umag je u svibnju prošle godine, u bogatoj lepezi događanja, svojim građanima ponudio još jednu izvanrednu uslugu. Obzirom na mnogobrojne upite naših sugrađana i visok interes publike za film i kinematografiju, kao i nadstandardne uvjete koje umaška kino dvorana nudi, Grad Umag je uz pomoć Ministarstva kulture za investicijska ulaganja, kao i vlastitih sredstava, nabavio novu digitalnu kino opremu.

Tako se u umaškoj kino dvorani, koja broji čak 450 sjedećih mjesta, od svibnja protekle godine prikazalo stotinjak projekcija, što matineja, što raznih filmova, i to u 2D i 3D varijanti. S pokretanjem kinoprikazivačkih aktivnosti, građani svoju kartu mogu rezervirati putem online sustava www.kinoumag.hr. U ovom segmentu Ustanova Festum ide korak dalje te svojim sugrađanima nudi dodatnu funkciju u sustavu. Naime, od sljedećeg tjedna će građani putem online sustava moći svoju kartu i kupovati, čime će se znatno smanjiti gužve na blagajni, ubrzati proces kupovine, a svemu navedenom ponuditi novu razinu komocije i praktičnosti.

Novi sustav online plaćanja u umaškom kinu predstavili su 30. listopada 2018. godine ravnateljica Ustanove Festum Larisa Gašperini, savjetnica za manifestacije, informiranje i protokol pri Ustanovi Festum Iva Jakac Brajković te osnivači „ALT digital agency“, izvođača online sustava, Sebastian Santrač i Eni Jekić.

Kupci karata moći će koristiti sve kreditne kartice, a proces kupnje bit će vrlo jednostavan. Kupnjom jedne ili većeg broja karata, korisnik će na svoju mail adresu dobiti potvrdu o kupnji na kojoj će biti prikazan individualni QR kod. Korisnik će u kino dvoranu moći ući prikazom QR koda putem svojeg pametnog telefona, ili prethodno isprintati kartu te je predočiti na samom ulazu u dvoranu. Uređajem za očitavanje karata, bit će automatski evidentiran ulazak u dvoranu.

"Mogućnošću online kupovine karata, želja nam je bila građanima ponuditi novu dodanu vrijednost koja će indirektno utjecati na kvalitetno korištenje njihovog slobodnog vremena. Procesom online kupovine izbjeći će se čekanje u redovima i plaćanja na blagajni. Korisnik će „s kauča iz svojeg dnevnog boravka“ moći odabrati sjedeća mjesta, rezervirati ih te platiti. Preostaje jedino uživanje u odabranoj projekciji, odnosno predstavi." poručili su.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa