U Poreču vjetar čupao antene, u Puli na ženu pala grana

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Kako i najavljivano u popodnevnim satima ojačalo je jugo koje na mahove puše i do 150 kilometara na sat. Zbog toga u Poreču se rušila i ona najveća stabla, lomile se grane, pa vatrogasci nisu imali gotovo niti jedan trenutak mira i odmora, donosi 24sata.

Na velikome parkiralištu Doma zdravlja i ljekarne jedno je deblo palo na automobil i srećom nitko nije nastradao.  

U centru grada vjetar je čupao antene, a sa zgrade Talijanske zajednice pala je čak i fasada lakše ozlijedivši jednoga konobara koji radi u kafiću.

Na cestama ima razbijenih crjepova, otkinutih tendi i lišća, pa tko god ne treba bolje da drži se zatvorenih prostorija. Noć donosi neizvjesnost i za ribare i druge vlasnike plovila jer najavljuje se velika plima i plavljenje obale. Hoće li konopi izdržati tek je za vidjeti, donosi 24sata

Dvoje mladića koji su unatoč upozorenju o orkanskom jugu, u ponedjeljak popodne otišli windsurfati u blizini Savudrijskog svjetionika, jer na isti su način vjetar iskoristili i njihovi kolege u Medulinu, sada su nestali.

Istovremeno s ovim događajem jak udar vjetra otkinuo je i dio krova sportske dvorane Veli Jože u Poreču, a u kojem djeca Osnovne škole svakodnevno vježbaju. Ozlijeđenih nije bilo, ali je materijalna šteta velika. Uz to vjetar je čak uspio pomaknuti i montažno kružno raskrižje kod trgovačkog centra Lidl, zbog čega je promet jedno vrijeme bio blokiran. 

U međuvremenu, doznaje 24sata da je zbog jaka vjetra u Puli ozlijeđena i jedna žena na koju je pala oveća grana. Gotovo sa svih strana Istre stižu dojave o većim materijalnim štetama, nestancima struje, pa će se tek ujutro vidjeti sve posljedice strašna nevremena.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa