U Umagu održana prestižna konferencija o EU fondovima

0

Umag, grad koji se kao jedini grad u Istarskoj županiji nalazi u TOP 10 ljestvici gradova koji su na najučinkovitiji način iskoristili i povukli europske fondove, 26. listopada je ugostio vrlo zanimljivu informativno-edukativnu manifestaciju „Regionalni dani EU fondova“, a u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.

Nakon pozdravnog govora domaćina, gradonačelnika Vilija Bassanesea, riječ je preuzeo državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Velimir Žunac koji je predstavio rad ministarstva te mogućnosti koji natječaji nude građanima.

Konferencija je započela vrlo dinamičnom i zanimljivom panel diskusijom pod nazivom „Razvoj Istre kroz EU fondove“ na kojoj su sudjelovali Vili Bassanese, v.d. pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije Ivana Dragišić, pomoćnica direktora Istarske razvojne agencije Tamara Kiršić, voditeljica Odjela za strateško planiranje i provedbu  programa i projekata EU pri ministarstvu turizma Jelena Pavičić te umaški poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije Jadranka Sever (Ordino Garden i Dean Jurdana (OPG Jurdana Farnažine).

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna predavanja pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja“ na kojima su predstavljeni aktualni i budući natječaji te interaktivna radionica „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike“ u okviru pripreme natječajne dokumentacije.

Valja istaći veliki odaziv umaških poduzetnica i poduzetnika kao i građana koji su pokazali interes za mogućnosti korištenja fondova Europske unije te ovim putem imali priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa