Zatvara se spoj Županske i Kraške ulice u Puli

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

U sklopu radova izgradnje spoja Valvazorove i Kraške ulice u Puli koji su započeli 17. rujna ove godine, u tijeku je izvođenje zahvata na raskrižju s Kraškom i Županskom ulicom, zbog čega će od 24. listopada do 9. prosinca biti onemogućeno prometovanje i na predmetnom raskrižju, a obilazak je osiguran Županskom ulicom iz smjera Kolhiđanske ulice, Ulicom Gregovica  i Argonautskom ulicom iz smjera Kraške ulice, te Ulicom Istarskog razvoda.

Projekt se, podsjetimo, izvodi u sklopu Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture a obuhvaća izgradnju oko 400 metara prometne površine - spoja Valvazorove i Kraške ulice kojim će se ujedno osigurati pristup prema novouređenoj bolnici. Uz navedeno, izvode se obostrani nogostupi, oborinska odvodnja, javna rasvjeta i elektronička komunikacijska infrastruktura (EKI).

Obuhvaćena je i rekonstrukcija postojećeg raskrižja Valvazorove i Kirčeve zbog prilagođavanja prometnog profila projektirane prometnice postojećem profilu Valvazorove ulice. Izvođač radova, odabran kao najpovoljniji ponuditelj na provedenom javnom natječaju, je pulska tvrtka Cesta, a nadzor vrši Pontifex iz Pule. Vrijednost investicije iznosi 2.310.022,85 kn bez PDV-a. Ovim putem Grad zahvaljuje građanima na strpljenju i razumijevanju tijekom odvijanja radova te ih pozivamo na poštivanje privremene  regulacije prometa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa