Zahvala porečkim darivateljima krvi: Najhumanija stvar je dati dio sebe

0
Prijem gradonačelnika Peršurića za darivatelje krvi
Prijem gradonačelnika Peršurića za darivatelje krvi

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 23. listopada 2018., u Maloj je vijećnici upriličen prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja Grada Poreča. Tom je prilikom gradonačelnik Loris Peršurić dodijelio prigodne zahvalnice darivateljima jubilarcima Gradskog društva Crvenog križa Poreč – za 100 darivanja zahvalnica je uručena Ivici Puškariću, za 50 darivanja zahvalnice su dobili Feliče Berljafa, Sejdo Ibračević i Ivica Budin, te za 35 darivanja Indira Miljenović.

- Humana gesta davanja krvi je jedna od najhumanijih stvari koju čovjek može napraviti – dati dio sebe, tvar koju je nemoguće proizvesti i koja je nenadoknadiva. Drago mi je što vam u ime građana Poreča i svoje osobno mogu uručiti zahvalnicu za ovo što činite, djelo koje se novcem ne može kvantificirati i za koje ne postoji prava zahvala, rekao je gradonačelnik i pohvalio rad Gradskog društva Crveni križ Poreč koje i organizira akcije prikupljanja krvi.

Ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Poreč, Vesna Janko Finderle, posebno je naglasila važnost upoznavanja mladih s važnošću darivanja krvi, činom kojim se ne poklanja samo dragocjenu tekućinu, već i širi empatija i humanost.

- Ove je godine GDCK Poreč dosad organiziralo 11 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, na koje se odazvalo 934 osobe, čak 188 više nego lani. Od toga je ostvareno 848 doza, dok je prvodavaoca ove godine bilo čak 49, rekla je ravnateljica, napomenuvši kako je njihova prisutnost u vrtićima i školama, te edukacija mladih jedan od glavnih faktora zašto se akcijama darivanja krvi redovito priključuju i mladi, s navršenih 18 godina starosti. Uz to, donatore motiviraju i nagrađuju popustima, poklonima i raznim pogodnostima, a do kraja godine organizirat će se još dvije akcije.

U četvrtak darivatelji krvi u Domu obrtnika imaju svečanu sjednicu na kojoj će zahvalnice primiti i oni koji danas nisu bili prisutni svečanosti u Maloj vijećnici Grada.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VRTLAR/KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA