Dovitljiivac iz Umaga: naručio paketić droge preko interneta

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Alen Ivančić (30) s prebivalištem u Umagu i boravištem u Rijeci nepravomoćno je osuđen zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Presudu u trajanju godine dana koja je zamijenjena radom za opće dobro, donijelo je sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Sandra Juranović, piše Novi list.

Riječ je o zanimljivom nabavljanju droge, pravoj pošasti unazad dvije godine, jer je u to vrijeme zabilježeno nekoliko slučajeva preuzimanja pošiljki u poštanskim uredima koje je policija na vrijeme osujetila.

Na njegovo ime i adresu stigla je pošiljka s 51,47 grama MDMA (ekstazi) vrijedne oko 5.700 kuna. Kad je optuženi Ivančić zakoračio 20. rujna 2016. godine oko 14 sati u poštanski ured na Hreljinu i preuzeo pošiljku, vani ga je sačekala policija.

Tajna akcija

A rasplet događaja odvijao se u tajnosti dva tjedna ranije. Policajci kriminalističke policije PU primorsko-goranske obavješteni su preko njemačke carinske policije da je otkrivena pismovna pošiljka sa sadržajem 50 grama droge amfetamina. U toj obavijesti navedeno je i da je sadržaj pošiljke avionska omotnica u kojoj se nalazi aluminijska vrećica težine brutto 63 grama na kojoj je bio crveni natpis »50MD«. U vrećici se nalazila vakumski zatvorena plastična vrećica od brutto 56 grama sa sadržajem praškaste smeđe materije, a za koju se priliminarnim testom za drogu (ESA) utvrdilo da se radi o amfetaminu. Kao primatelj je naveden Alen Ivančić, Ulica Praputnjak, dok je kao pošiljatelj navedena tvrtka Wilebrandt GmbH, Saerbeck, Deutchland.

Provjerom i izvidima koje je policija pokrenula, utvrđeno je da optuženi nema prijavljenu adresu u Praputnjaku, ali da je riječ o osobi koja ima prijavljenu adresu u Umagu, boravište u Rijeci u Ulici Žrtava fašizma. Potom je zatražen nalog od suca istrage Županijskog suda o tajnom praćenju i snimanju osoba i predmeta nadziranog prijevoza i isporuke predmeta. Tada je utvrđeno da optuženi na bakarskoj adresi (Praputnajk) boravi neprijavljeno.

Droga i na vagi

Kad je tog rujna Ivančić krenuo u poštu po pošiljku, policija mu je oduzela omotnicu. Prilikom pretresa prostorija koje je koristio u Rijeci, optuženom je oduzeta digitalna vaga, oduzet mu je laptop, mobitel, bankovne kartice.
Prilikom prvog ispitivanja, optuženi Ivančić je negirao kazneno djelo, kaže da je došao preuzeti pošiljku ali ne znajući za njezin sadržaj i pošiljatelja jer da uopće nije naručivao isporuku bilo kakve opojne droge putem računala ili na neki drugi način. Dapače, tvrdio je u obrani da je mislio da mu je stigla neka igrica, odnosno nekakav zabavni sadržaj. I za držanje digitalne vage imao je objašnjenje, kazao je da mu je bila neophodna jer je vagao proteine. No, vještačenje vage u Centru za kriminalistička istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić dalo je neke druge rezultate, iznmeđu ostalog, uz tragove jednog drugog opijata i tragove ekstazija, piše Novi list

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa