IDS, ISU, HNS i Živi zid Bale:

'Tražimo da se ispita zakonitost rada načelnika Općine Bale'

0
Općina Bale
Općina Bale

Klub vijećnika IDS-ISU općine Bale, te područne organizacije HNS-a i Živog zida pokrenuli su postupak ispitivanja zakonitosti rada načelnika Općine Bale, predsjednika Općinskog vijeća Općine Bale i općinskih službi, objavile su općinske organizacije tih stranaka 19. listopada.

"U Balama je, naime, 7. lipnja započela sjednica Vijeća koja je odmah prekinuta jer nije usvojen dnevni red te nije imala potreban kvorum za donošenje odluka. Sukladno poslovniku o radu Općinskog vijeća Općine Bale, sjednicu je iz tih razloga trebalo odgoditi, što nije učinjeno. No, Općina je, kršeći cijeli niz zakona, objavila na službenim internetskim stranicama Općine odluke koje uopće nisu donesene sa sjednice koja uopće nije održana.", poručili su iz tih stranaka.

"Stoga ne čudi da općinske službe nisu u mogućnosti dostaviti nam zapisnik i audio snimak sjednice, koji smo zatražili još 12. rujna. Nastavno na sve navedeno, ali i činjenicu da se oporbenim vijećnicima uskraćuju informacije o održavanju predmetne sjednice općinskog vijeća imamo opravdane osnove sumnjati u zakonitost rada vijeća kao i na kaznene radnje falsificiranja donošenja odluka.", navode.

"Falsificiranje odluka predstavničkog tijela Općine Bale, uskraćivanje informacija koje su zakonom zajamčene nisu jedini primjer gdje se načelnik oglušuje na zakone. Naime, općinski načelnik od početka saziva Općinskog vijeća nije dostavio Općinskom vijeću Izvještaj o svojemu radu iako je to dužan po Zakonu o lokalnoj i područnoj(regionalnoj) samoupravi, prema statutu i prema poslovniku o radu Općinskog vijeća Općine Bale. Pored navedenog, načelnik, uporno odbija dostaviti Vijeću i kompletno financijsko izvješće o utrošenim sredstvima za uređenje trga La Musa u Balama. Zbog svega toga, evidentno je da je rad načelnika Općine Bale, predsjednika Općinskog vijeća i općinskih službi u više slučajeva nezakonit te zaslužuje da bude predmet istraga odgovornih institucija." poručili su Općinska podružnica IDS-a Bale, Istarska stranka umirovljenika Bale, Hrvatska narodna stranka Bale te Živi zid Bale.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa