HNS: 'Krivotvorinama htjeli smanjivati ljudska prava'

2
Blanka Sinčić Pulić i Enver Kasa
Blanka Sinčić Pulić i Enver Kasa

Hrvatska narodna stranka podnijela je 17. listopada kaznenu prijavu protiv organizatora građanskih inicijativa „Narod odlučuje“ i „Istina o Istanbulskoj“ s jasnim ciljem da se utvrdi kaznena odgovornost svih aktera koji su sudjelovali u unošenjima OIB-a preminulih osoba i stranih državljana, te onih koji su kopirali liste s prošlog referenduma o braku, čime su na najružniji i potencijalno nezakonit način htjeli smanjivati ljudska prava, navodi se u priopćenju Županijske organizacije HNS-a Istre kojeg potpisuje potpredsjednik i glasnogovornik Enver Kasa.

"HNS poštuje pravo svih građana da se pozivaju na referendume, pa čak i ovih inicijativa koje već godinama kontaminiraju javni prostor nazadnim inicijativama koje ne priliče 21. stoljeću, niti naprednim zapadnim demokracijama kojima težimo, sve dok se one odvijaju u skladu sa zakonima.

Ono što međutim HNS ne može tolerirati su manipulacije i krivotvorenje javnih isprava, te je odgovornost na svima nama, osobito političkim strankama, da se ovakve pojave spriječe i u potpunosti eliminiraju iz društva.

Naime, nakon što je Povjerenstvo utvrdilo niz manipulacija, krajnje je vrijeme da se do kraja raskrinkaju organizatori ovih inicijativa kao obični manipulatori koji imaju opasne namjere uskraćivanja temeljnih ljudskih prava. Svaki odgovoran političar koji ne potpiruje najniže strasti dužan je ovakve manipulacije osuditi i boriti se za društvo jednakosti sviju bez obzira na spol ili nacionalnost.", navodi se u priopćenju HNS-a Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa