U Puli interaktivna izložba za dječja istraživanja

0

Polaznici Dječjeg vrtića Pula, Dječjeg vrtića Rin Tin Tin te TOŠ Giuseppina Martinuzzi tijekom ovog tjedna organizirano su posjetili interaktivnu izložbu za dječja istraživanja u vrtiću Centar u Rižanskoj ulici, a danas im se  pridružila  i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci. Djeca su  imala mogućnost istražiti različita područja fizike koristeći 30 raznih eksponata. Izložba se održava u sklopu projekta „Može li biti drukčije?! Kako to istražuju djeca“ kojeg provode Udruga Prirodopolis, Centar za istraživanje djetinjstva Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Udruga Babin pas iz Rovinjskog Sela.

Zamjenica gradonačelnika naglasila je kako je važno promijeniti pogled na istraživačko učenje djece i odgajatelja kroz znanost, a posebno STEM područja znanosti. Namjera je istraživati, dokumentirati i učiti zajedno s djecom te baviti se refleksijom kroz aktivnu suradnju odgajateljica, a sama djeca krenut će u istraživanje i stvaranje na sebi svojstven način po kojima su izuzetna i posebna, dodala je Puh Belci.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević  i ravnateljica Dječjeg vrtića Rin Tin Tin Tamara Brussich izrazile su zadovoljstvo što djeca imaju mogućnost istraživati na ovaj način, te rekle kako će svakako poraditi na tome da djeca što više prirodno istražuju jer u  svakom djetetu čuči istraživač, a važno je ponuditi „pravu temu“ koju će odgajatelji svojim znanjem i vještinama, dokumentiranjem i opažanjem zasigurno pronaći, složile su se ravnateljice.

Interaktivnu izložbu postavila je Udruga Prirodopolis. U projekt su uključeni  i Dječji vrtić Mali svijet i roditelji koji sudjeluju na interaktivnim radionicama zajedno s mališanima u  jasličkim skupinama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa