Afera na pulskoj Politehnici: Sutra smjenjuju dekana Miškovića?

2
Davor Mišković
Davor Mišković

"Mr. sc. Davor Mišković, dekan visokoškolske ustanove Politehnika Pula, za čiji je rad i poslovanje revizija nedavno utvrdila niz nepravilnosti i propusta, prema našim informacijama sutra će biti smijenjen, isto kao i predsjednik Upravnog vijeća Politehnike dr. sc. Branimir Ružojčić", piše Glas Istre.

"Popis pogrešnih poteza u Politehnici je impresivan, gafovi su se, za što se odgovornima smatra Miškovića i Ružojčića, redali jedan za drugim do te mjere, što je prilično neuobičajeno, da je sam revizor zaključio da „dekan mora biti obvezno razriješen dužnosti“. Katastrofalan nalaz revizijskog izvješća teško kompromitira dekana Miškovića, a da je njegova smjena neizbježna, neslužbeno nam je potvrđeno iz izvora u Istarskoj županiji koja je osnivač Politehnike Pula", javlja Glas Istre.

"U revizorskom nalazu kojim je obuhvaćena 2017. i dio 2018. godine utvrđeno je da dekan Mišković i predsjednik Upravnog vijeća Branimir Ružojčić nisu poštivali zakone, propise i opće akte Politehnike Pula, te da su radili i protivno odredbama članaka njenog Statuta. Stavlja im se na teret da su nesavjesnim i nepravilnim radom prouzročili Politehnici Pula veću štetu te da su zanemarivali i nesavjesno obavljali svoje dužnosti, zbog čega su nastale i mogu dodatno nastati veće smetnje u obavljanju djelatnosti ove Visoke škole", piše taj dnevni list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa