Valamar ugostio više od 70 studenata iz Švicarske

0

Valamar je i ove godine bio domaćin Project Week prakse studenata švicarskog koledža SSAT (Scuola superiore alberghiera e del turismo) iz Bellinzone. Studenti su za vrijeme trajanja studentske prakse boravili u porečkom hotelu Valamar Club Tamaris, u sklopu Valamar Tamaris Resorta 4*, a ovo je treći put da su za destinaciju svoje internacionalne prakse izabrali Valamar i Istru.

Tijekom trajanja prakse više od 70 studenata SSAT-a imalo je priliku upoznati se sa sadržajima i poslovima u hotelu pod mentorstvom Valamarovih voditelja i direktora. Osim što su imali prilike učiti o hotelskom poslovanju od naših zaposlenika, studenti su u skupinama radili na problemskim zadacima iz područja turizma i hotelijerstva te su prijedloge rješenja prezentirali predstavnicima i mentorima iz Valamara i Turističke zajednice Grada Poreča.

„Uvijek je poseban užitak raditi s mladim ljudima. Ponosni smo na to što smo imali priliku predstaviti Valamar i otvoriti vrata u turističku djelatnost studentima koji se i sami obrazuju za karijeru u turizmu. Njihov angažman i kreativnost u rješavanju problemskih zadataka koje smo postavili pred njih zaista su na visokoj razini“, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, Direktorica sektora kvalitete u Valamar Rivieri i mentorica na Project Weeku.

„Cilj Project Weeka je pripremiti studente za tržište rada i poslovne izazove s kojima će se susretati prilikom ulaska u radni svijet. Ovim konceptom prakse kod studenata se razvija kreativnost, dok istovremeno razvijaju osjećaj za suradnju, timski rad i zajedništvo“, istaknuo je Matteo Terrani, profesor švicarskog koledža SSAT i koordinator projekta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa