Otvoren stručni skup predškolskih ustanova Istre

0
Elena Puh Belci
Elena Puh Belci

Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u svečanoj dvorani Tone Peruško, s početkom u 9 sati 17. listopada održao se 9. Stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije u cilju prenošenja znanja i iskustva te rješavanja problema s kojima se suočavaju predškolske ustanove. Predstavljeni su projekti vezani za psihofizički razvoj djece s teškoćama u razvoju i dobrobiti tjelesne aktivnosti kod predškolske djece. Poseban naglasak bio je na zdravoj hrani, stoga su sudionici mogli konzumirati obroke koji se uobičajeno spremaju u pulskim vrtićima da bi se osvijestila važnost zdravog načina života od rane dobi.

U ime Grada Pule stručnom skupu je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je pozdravila prisutne i rekla kako je svaka suradnja bitna, pa se ujedno i zahvalila Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije na odličnoj suradnji s Gradom i rezultatima koje postižu, te poželjela svima uspješan rad.

Grad posebnu pažnju pridaje programima predškolskog odgoja kroz suradnju 3 vrtića čiji je osnivač i 22 privatna vrtića. Stručnom skupu uz ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije  Aleksandra Stojanovića, sudjelovala je i zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar te predstavnici predškolskih ustanova, Fakluteta za odgojne i obrazovne znanosti i mnogi drugi zainteresirani za ovu ključnu temu današnjice.

Radi se o jedinstvenom stručnom skupu na području RH , po čemu je Istarska županija poznata i prepoznata kao nositelj kvalitete u tom području. Zdravom prehranom i sportskim aktivnostima od najranije dobi doprinosi se zdravlju cijelog društva, posebno najmlađih.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa