Dragan iz Musaleža: Sam sam izgradio svoj brod, ali ne za turiste

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Nisam ga gradio za turiste, nego za obitelj i prijatelje. Ove zime planiram postaviti četiri kabine s tušem i urediti salon s kuhinjom. Ispričao nam je to svestrani Dragan Janković zvani Baltazar (66) iz Musaleža kraj Poreča, kojemu je trebalo čak šest godina da potpuno sam sagradi željezni brod Albatros, piše 24sata.

- Nije bilo dana ili noći, pa čak i praznika, a da Baltazar nije rezao i savijao velike limene ploče koje je zbog cijene nabavljao u Srbiji, a potom sam vario i dodatno oblikovao kako bi sve bilo savršeno. Izrađivao je i posebne patente i brave za vrata kako morska voda i kišnica ne bi procurili u unutrašnjost. Također sam i bez ičije pomoći po cijelom brodu je proveo struju te ugradio cijevi za vodu koje je spojio s pumpama. Bilo je tu zaista mnoštvo neprespavanih noći. No barem se znalo gdje je i što radi.

A radio je neprekidno. Taman kad misliš da je nešto gotovo, on bi to mijenjao i doveo do toga da funkcionira perfektno i bez pogreške - priča nam Draganov sin Dani, koji je ponosan na oca i njegovo postignuće. Svestrani majstor Dragan je u Uljaniku radio kao tokar i dao otkaz. - Kasnije sam bio ličilac, zatim staklar, a onda sve to ostavio iza sebe i 20 godina bio automehaničar - kaže nam vrsni majstor koji se bavio i izradom eksluzivnih dodataka za motocikle od inoksa, a gradio je i trokolice. - Želja mi je bila da u starijoj dobi uživam u plovljenju morem. Za kupiti novo ili polovno plovilo trebalo je izdvojiti puno novca, pa sam ga eto odlučio sam napraviti kako bih uštedio - kaže Dragan, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa