Turistička ponuda, ulja i vina Vodnjana predstavljeni u Međimurju

0

Proteklog su vikenda predstavnici Grada Vodnjana zajedno s članovima Kulturno-umjetničkog društva Vodnjan boravili u Općini Nedelišće, u Međimurskoj županiji, gdje je održana već tradicionalna manifestacija „Dani zahvalnosti u Nedelišću“ posvećena promociji starih zanata i gastronomiji. Delegaciju Grada predvodio je zamjenik gradonačelnika Enea Codacci.

Tom je prigodom, na posebno uređenom štandu, posjetiteljima manifestacije predstavljena  turistička ponuda Vodnjana te autohtoni poljoprivredni proizvodi s područja Vodnjanštine, ekstadjevičansko maslinovo ulje i vino.

U sklopu programa održana je prezentacija i promocija nadolazeće međunarodne manifestacije „14. Dani mladog maslinovog ulja – XIV Giornate dell'olio d'oliva novello“ koja će se održati u Vodnjanu od 16. do 18. studenoga 2018. godine.

U kulturno-umjetničkom djelu manifestacije nastupili su članovi KUD-a Vodnjan, koji su se brojnoj nazočnoj publici predstavili svojim bogatim programom tradicionalnih istarskih pjesama i plesova.

Inače, ovo već tradicionalno predstavljanje autohtonih proizvoda, tradicije i kulture Vodnjanštine u Međimurju rezultat je višegodišnje suradnje Grada Vodnjana i Općine Nedelišće.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa