Odazovite se humanitarnoj akciji Kluba žena IDS-a Hodanjem do zdravlja

1

Tradicionalna humanitarna akcija Kluba žena IDS-a „Hodanjem do zdravlja – Camminando verso la salute“, održat će se 20. listopada 2018. u Poreču. Okupljanje je na Gradskom kupalištu Poreč u 9 sati, odakle se laganim hodom u 10 sati kreće prema Materadi. Povratak na Gradsko kupalište predviđen je oko 12 sati, gdje sudionike akcije očekuje okrjepa i druženje uz muziku.

Ove godine Klub žena IDS-a zajedno s rovinjskom Udrugom - Associazione „ŽenaDonna“ priključuje se obilježavanju Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke te time želi doprinijeti podizanju svijesti o važnosti njegovog ranog otkrivanja.

Naime, rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena i vodeći uzrok smrti u žena u dobi od 40. do 55. godine života. Iskustva oboljelih govore da se mali tumor lako liječi i da je potpuno izlječiv korištenjem lako dostupnih dijagnostičkih metoda ranog otkrivanja kao što su mamografija, ultrazvuk, liječnički pregled i samopregled dojki te nijedna žena ne bi smjela dozvoliti prekasno otkrivanje bolesti.

- U Istarskoj županiji postoji mreža aparata-mamografa te mnogobrojni gradski, županijski i nacionalni programi besplatne preventivne mamografije za različita godišta žena. Rano otkrivanje raka dojke znači bolju prognozu, odnosno 96% preživljenja, istaknula je predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar zaključivši da je iz tog razloga važno upitati najbližeg radiologa na koji način se može ostvariti pravo na besplatnu mamografiju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa