Info centar Edic Pula sudionik konferencije u Bruxellesu

0

U organizaciji Europske komisije i Europskog parlamenta, u Bruxellesu je održana konferencija  koja je okupila predstavnike Europe Direct informacijskih centara (EDIC) među kojima je sudjelovao i pulski ured EDIC Pula. Sama konferencija koja je održana pod nazivom „Upoznajte, pitajte, raspravite i pridružite se kampanji Europskih izbora 2019.“ organizirana je s ciljem što bolje informiranosti građana o nadolazećim Europskim izborima koji će se održati u svibnju sljedeće godine.

Konferencija je započela plenarnom sjednicom u Europskom parlamentu, pozdravnim govorima i predstavljanjem glasnogovornika i generalnog direktora za komunikacije Europskog parlamenta Jaume Duch Guillota glavnog glasnogovornika Europske komisije Margaritis Schinasa dok je domaćin cjelokupnog događanja bio glavni direktor Opće uprave za komunikacije Europske komisije Timo Pesonen. Navedeni govornici osvrnuli su se na trenutno stanje Europske unije i perspektivu kampanje za nadolazeće Europske izbore 2019. godine nakon čega je ravnatelj kampanje Europskih izbora 2019. Stephen Clark predstavio platformu, strategiju i alate za ostvarivanje što bolje izlaznosti građana Europske unije na EU izbore 2019.

Kako bi potaknuo građane na izlazak na izbore u svibnju iduće godine, Europski parlament je u suradnji s Europskom komisijom pokrenuo nepolitičku kampanju Ovajputglasam.eu. Kampanji se može pridružiti putem internetske stranice ovajputglasam.eu, a potom se otvara mogućnost podijeliti svoju motivaciju s obitelji ili prijateljima te ih pozvati da postanu dio #ovajputglasam aktivnosti, u skladu sa sloganom “Kad svi glasaju, svi pobjeđuju”. Registracija na stranici, među ostalim, omogućuje redovito primanje informacija o temama o kojima se odlučuje na razini Europske unije,  sudjelovanje u lokalnim aktivnostima Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj te pokretanje mini-kampanje pod geslom “Ovaj put glasam zbog…” oko tema koje su za svakog korisnika prioriteti na europskim izborima, uz podršku Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Na konferenciji Europe Direct Informacijskih centara (EDIC)  sudjelovali su brojni predstavnici EDIC-a, kojih je trenutno ok 500 diljem Europske unije.

Inače, Informacijski centar EDIC Pula nalazi se na adresi Giardini 2 gdje građani od ponedjeljka do petka od 9 do 13 sati osobno mogu dobiti odgovore na sva pitanja iz djelokruga rada Europske unije, a tu je i broj telefona 052/555 935.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa