Istarski HDZ

Izjave Miletića i Flega potvrđuju da IDS i Končar preuzimaju zaljev

4
Jurica Šiljeg
Jurica Šiljeg

“Župan Flego polako, ali sigurno priprema istarsku javnost na izmjenu prostornog plana brodogradilišta Uljanik.  Miletić, ide korak dalje pa kaže kako su to spremni učiniti samo za postojećeg strateškog partnera Danka Končara”, navodi Jurica Šiljeg, predsjednik HDZ-a Istarske županije dodajući da "izjave Miletića i Flega potvrđuju da IDS i Končar preuzimaju pulski zaljev".

Riječ je o području Arsenala koji se proteže na 24 hektara, to zemljište bi prema planu restrukturiranja koji je izradila Uprava trebalo biti namjenjeno komercijalnim, turističkim i rezidencijalnim sadržajima.

“Evidentno je da IDS-ovoj Upravi nisu prihvatljivi Ukrajinci ni Talijani, jer s njima nemaju uhodane poslovne odnose i ne bave se turizmom. Za njih postoji samo jedan strateški partner koji cijeli proces uporno zavlači, sve na štetu radnika, a to je Danko Končar koji nema u planu dokapitalizirati Uljanik.  

Važno je da javnost zna da Vlada RH traži i razgovara sa potencijalnim strateškim partnerima dok Končar skrštenih ruku čeka propast Uljanika kako bi mogao realizirati svoj plan o prenamjeni zemljišta zajedno sa svojim prijateljem Jakovčićem.

HDZ jasno daje do znanja da je protiv bilo kakve promjene prostornog plana koji će ići na uštrb brodogradnje u Puli”, zaključuje Šiljeg.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa