Otvoren skup o problematici vodoopskrbe i odvodnje

0

Danas je u Hotelu Park Plaza Histria otvoren  tradicionalni stručno-poslovni skup s međunarodnim sudjelovanjem, u organizaciji Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacija. Skup se održava u Puli  od 10. – 14. 10. 2018. godine te je jedan od najvećih godišnjih događanja na polju vodnoga gospodarstva u Europi.

Uz brojne domaće i inozemne sudionike, otvaranju skupa prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek koji je zahvalio organizatorima što su upravo Pulu odabrali kao mjesto održavanja ovog tradicionalnog skupa.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek pozdravio je prisutne te naglasio da je Pula kao grad poseban baš po tome što se dugo borio s plavljenjima na raznima područjima grada, ali je to riješeno uz moderne i funkcionalne  projekte i rješenja koje se iznjedre upravo na ovakvim stručnim skupovima, a kao primjer je naveo kišne vrtove u Nazorovoj ulici, retencije na velikom kružnom toku u Šijani i na Trgu Kralja Tomislava. Rješavanje odvodnje oborinskih voda bili su jedan od ključnih prioriteta Grada Pule s obzirom da klimatske promjene kojima smo svjedoci posljednjih godina značajno utječu na količinu oborina. U sustav odvodnje protiv plavljenja uloženo je oko 100 milijuna kuna što je rezultiralo smanjenjem plavljenja za vrijeme intenzivnih padalina, sustav je učinkovit i daje rezultate, a planira se i dodatno uložiti i u cijelosti riješiti problem odvodnje u gradu. Stoga se nadam da će ovaj skup doprinijeti još boljim idejama i suradnji sviju nas, dodao je Cvek.

Već dulji niz godina Hrvatska grupacija vodovoda i kanalizacija uspješno organizira centralno godišnje događanje na polju problematike vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda koje svake godine okuplja više stotina stručnjaka s osnovnim ciljem prezentacije informacija, iskustava i novih dostignuća iz šireg područja struke. Ovaj skup je prepoznat kao mjesto okupljanja pojedinaca, tvrtki i ustanova iz svih krajeva Republike Hrvatske, ali i mnogo šire obzirom da ga iz godine u godinu posjećuje sve više stranih stručnjaka iz većine zemalja Europe, ali i šire. Na taj način dolazi do vrlo dragocjene razmjene iskustava kako na polju upravljanja javnim tvrtkama koje se bave vodoopskrbom i odvodnjom, tako i na polju upoznavanja raznih proizvoda i usluga, tehnoloških dostignuća i općenito napretka u širem smislu.

Predviđene tematske cjeline na ovogodišnjem stručnom skupu: Priprema i provedba projekata s naglaskom na problematiku imovinskog pravnog rješavanja, kontrola i sanacija u sustavima vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja, problematika priključivanja na sustave javne vodoopskrbe i javne odvodnje, gospodarenje otpadom i otpadnim muljem na uređajima za pročišćavanje.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa