Turisti brali masline u Novigradu, na poklon dobili bočicu Vergala

0

U Novigradu je 10. listopada prva grupa od 200 gostiju iz Njemačke započela berbu maslina u maslinicima Lagune Novigrad. U jutarnjim satima vrijedni gosti zaputili su se u maslinike i tako dali svoj doprinos u proizvodnji cijenjenog maslinovog ulja Vergal. Tijekom berbe koja je popraćena tradicionalnom istarskom glazbom imali su priliku uživati i u lokalnim gourmet specijalitetima.

„Današnji je dan definitivno nadmašio sva moja očekivanja. Odlično vrijeme i dragi ljudi iz Aminessa pobrinuli su se za nezaboravno iskustvo. Branje maslina u prvom redu do mora, odlična hrana, degustacija ulja te uslužnost konobara. Poseban dan na predivnoj lokaciji“, izjavila je Klaudia iz Njemačke, koja je uz ostale goste otvorila ovogodišnju berbu maslina.

Tvrtka Laguna Novigrad, koja upravlja turističkim brendom Aminess Hotels & Campsites, gostima nudi jedinstveni turistički paket koji uključuje smještaj u svojim objektima te sudjelovanje u berbi maslina. Tako svake godine, tijekom listopada i studenog, u periodu berbe Novigrad posjeti više od 700 gostiju iz cijele Europe. Nakon berbe gosti posjećuju uljaru gdje prisustvuju procesu prerade ubranih maslina, a kao uspomenu dobiju bočicu Vergala.

Maslinici u kojma nastaje Vergal nalaze se u neposrednoj blizini mora, što maksimalno pogoduje plodu masline i kvaliteti ulja. Ulje je dobiveno izravno iz ploda masline uz mehanički postupak hladne prerade dok se plodovi ubiru ručno kako bi se kvaliteta i tijelo ploda maksimalno očuvali.

Kvalitetu Vergala prepoznaju i stručnjaci i potrošači, te je tako dobitnik više domaćih i međunarodnih nagrada. Među njima se ističe ovogodišnja nagrada u kategoriji Best of Class, za Vergal Frantoio dobivena u New Yorku na „The New York International Olive Oil Competition“, najvećem i jednom od najcjenjenijih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja u svijetu, te zlatna gurmanska medalja za Vergal Frantoio u sklopu Međunarodnog natjecanja svjetskih jestivih ulja koju dodjeljuje L’Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles (AVPA) u Parizu. Nedavno je uvršteno i u renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja „Flos Olei 2019“. Vergal je tako šesti put dio svjetskog vodiča koji svake godine ocjenjuje više stotina maslinovih ulja iz cijelog svijeta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa