ISAP 2018

Obiteljska utrka 'Prvi lov na istarski pršut' 21. listopada

0

Prošlogodišnji Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu posjetilo je oko 28 tisuća ljudi. Kušali su četrdesetak vrsta pršuta, zabavljali se na koncertima, bavili se pješačenjem, vozili bicikle, gledali pljočkare, konopaše… Svratili su do izložbe. Upravo u želji da ova manifestacija iz godine u godinu bude sve bolja organizatori 12. Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu koji će biti održan od 19. do 21. listopada pripremaju niz novih programa. Jedan od njih je i obiteljska utrka „Prvi lov na istarski pršut“ koja će biti održana u nedjelju 21. listopada. Start utrke je u 15 sati, podjela startnih brojeva počet će u  13.30, a završiti u 14.45  sati. U lovu može sudjelovati najviše 20 timova.

Prijave će biti otvorene od 10. listopada i traju do popunjenja maksimalnog broja timova. Zainteresirane ekipe prijave trebaju poslati na e-mail lovnaprsut@gmail.com. U prijavi mailom treba navesti ime i prezime, te godine rođenja svih članova tima, naziv tima te poslati skeniranu potvrdu plaćanja startnine. Prijava se smatra valjanom tek nakon uplate startnine koja iznosi 30 kuna po osobi, a uključuje okrijepu nakon utrke te ulaznicu za sajam. Djeca do 14 godina ne plaćaju startninu. Podaci za uplatu startnina su: CEROT d.o.o. Tinjan 2, Tinjan, IBAN račun HR2524070001100400098 (opis plaćanja: naziv tima)

Svi natjecatelji dobivaju finišersku medalju, svi timovi dobivaju prigodnu vrećicu sa blagom, a najbolji tim istarski pršut. Utrka je avanturističko-zabavnog karaktera prepuna iznenađenja u duhu lova na skriveno blago, odnosno istarski pršut. Tim koji u najkraćem vremenu koristeći prigodnu kartu Tinjana pronađe kontrolne točke i riješi točno sve vesele i kreativne zadatke na koje će naići na putu do blaga za nagradu dobiva istarski pršut.

Svaki tim mora imati barem jedan mobitel. Svi članovi tima moraju biti zajedno za vrijeme utrke. Tim se sastoji od minimalno dva do maksimalno pet članova, a svaki tim mora imati barem jednog člana mlađeg od 14 godina, te jednog člana starijeg od 18 godina. U utrci mogu sudjelovati razne obiteljsko-prijateljske kombinacije (djeca, roditelji, none i noneti, zrmani, tete i barbe, prijatelji…). Napominjemo da maloljetni natjecatelji mogu startati samo uz pismeno dopuštenje roditelja. Organizatori ovog zanimljivog događanja su Općina Tinjan i ŠRK „Vita“ iz Pazina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa