Polaganjem vijenaca u Umagu obilježen Dan neovisnosti

0

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske 8. listopada u jutarnjim su satima na umaškom groblju i kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima, položeni vijenci te je odana počast poginulim i preminulim braniteljima zahvaljujući kojima danas živimo u svojoj, neovisnoj Republici Hrvatskoj.

Polaganju vijenaca prisustvovala je delegacija Grada Umaga predvođena zamjenicima gradonačelnika Florianom Bassanese Radin i Ivanom Belušićem, te predsjednikom Gradskog vijeća Juricom Šiljegom. U prisustvu vijećnika, članova udruga proizašlih iz Domovinskog rata te udruga antifašističkih boraca Bujštine, kao i brojnih građana, Belušić se obratio nazočnima čestitavši svima Dan neovisnosti, a potom i izrazivši zahvalnost onima koji su dali svoj doprinos te bili dionici stvaranja slobodne nam Hrvatske.

„Na današnji se datum sastajemo ne bi li izrazili ponos i duboku zahvalnost prema svima onima koji su doprinijeli stvaranju naše domovine. Ustrajnost u borbi za neovisnost i priznanje Hrvatske bila je snažnija od svih prepreka, a vjera hrvatskih građana nikada nije bila upitna. Naši su hrvatski branitelji stvorili temelje današnje demokratske države te im ovim činom odajemo zasluženu počast. Hvala vam što ste dali svoj doprinos u stvaranju neovisne domovine.“ istaknuo je Belušić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa