Rovinjska Ladonja: IDS obmanjuje građane

0
Raoul Privileggio
Raoul Privileggio

Gradsko vijeće Grada Rovinja-Rovigno jednoglasno je izglasalo Zaključak o neprihvaćanju zahtjeva za priznavanjem prava vlasništva koje mu je uputilo Županijsko državno odvjetništvo iz Pule, a kojim ono predlaže da Grad Rovinj državi prizna pravo vlasništva na 316 zemljišnih čestica ukupne površine oko 178 hektara.

Ladonja je podržala takvu odluku te će i dalje bezuvjetno zastupati sve odluke koje štite interese Grada i građana Rovinja, jer sve suprotno ovoj odluci bi bilo osiromašivanje gradske imovine i građana Rovinja.

Međutim, ističemo licemjerje gradonačelnika i IDS-ovih gradskih vijećnika, kao i IDS-a Istre koji su očito krenuli u izbornu kampanju, pa po starom modelu još jednom u predizborne  ciljeve obmanjuju građane i prave od sebe zaštitnike  imovine i građana Istre, zaboravljajući da su danas dio vladajuće koalicije koja odluke u RH donosi, provodi ili mijenja.

Od samog početka rada novoizabranog Sabora RH i Vlade RH, nismo primijetili da  je uvaženi zastupnik i gradonačelnik Rovinj gospodin Giovanni Sponza iz saborske klupe glasao protiv ijedne odluke ili ponudio prijedlog izmjene takvog ili sličnog zakona koji ide suprotno toliko najavljivanoj decentralizaciji za koju se IDS-s obećao zalagati kroz sudjelovanje u vladajućoj koaliciji.

Sve nas to previše podsjeća na slučaj izgradnje Bloka C u Plominu, gdje se IDS-ovi predstavnici u Zagrebu ponašaju kao vladajući, a u Istri kao opozicija toj istoj vlasti kako bi ponovo sjedili na dvije stolice, koje su im očito važnije od svega i za koje ne pitaju cijenu.

S toga pozivamo kao gradonačelnika Rovinja Giovannija Sponzu, ali i ostale saborske zastupnike iz Istre da se za ono što smatraju da je u suprotnosti interesima građana Istre, kao ovaj slučaj ili slučaj oko Plomina, izbore u Zagrebu za saborskom govornicom. Građani su ih izabrali kako bi u Zagrebu zastupali upravo njihove interese, a ne da mudro šute čuvajući udobne fotelje i sigurne plaće, dok  narodu nude još jednu jeftinu i već viđenu predstavu, stoji u priopćenju rovinjske Ladonje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa