Goran Hrvatin:

'Općina Tinjan ne odobrava postavljanje spomen ploče Kancijaniću'

2
Goran Hrvatin
Goran Hrvatin

Nakon informacija u medijima da Općina Tinjan sudjeluje i odobrava postavljanje spomen ploče Viktoru Kancijaniću na mjesnom groblju u Tinjanu, načelnik Goran Hrvatin obratio se javmosti priopćenjem kako bi „pojasnio nastalu situaciju i istaknuo nekoliko bitnih stavova i činjenica“.

Načelnik Hrvatin potom pojašnjava da je 2012. godine donesena je Odluka o tome da se spomen ploča Viktoru Kancijaniću neće postaviti te da „SDP Tinjan predvođen Goranom Hrvatinom nikada nije niti će podržati postavljane spomen ploče Viktoru Kancijaniću“.

„Općina Tinjan i načelnik Goran Hrvatin u potpunosti podržavaju Odluku iz 2012. godine, kojom nije dozvoljeno postavljanje predmetne spomen ploče. Nažalost, predsjednik lokalne organizacije HDZ Tinjan, Boris Mofardin, kupio je kao fizička osoba dva grobna mjesta na mjesnom groblju u Tinjanu i sada ih iskorištava za političke aktivnosti koje su blago rečeno neprimjerene, neodgovorne i nedostojne jednog sudionika u političkom životu Tinjana i Istre.

Na sva upozorenja Općine Tinjan, i načelnika, da to što radi nema nikakvu podršku, Boris Mofardin se oglušio i nastavio raditi po svome.

Nažalost, otišao je toliko daleko da je u osobnom kreiranju poziva za podizanje spomen ploče koristio formulaciju iz koje se da naslutiti kako Općina Tinjan i načelnik Goran Hrvatin sudjeluju u organizaciji takve aktivnosti – što je apsolutna neistina i u konzultacijama s pravnicima vidjet će se postoji li mogućnost poduzimanja pravnih koraka protiv predsjednika HDZ Tinjan Borisa Mofardina.

S obzirom da se radi o grobnim mjestima u vlasništvu fizičke osobe, Općina nažalost nema zakonskih mogućnosti da spriječi postavljanje spomen ploče. Međutim, sukladno javno iznesenim stavovima, podizanju spomen ploče neće nazočiti načelnik Goran Hrvatin niti bilo tko drugi iz lokalne organizacije SDP-a Tinjan“, priopćeno je iz SDP-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa