JURICA ŠILJEG (HDZ):

'Vlada se ne odriče Uljanika, ali se ograđuje od IDS-ovog nekretninskog biznisa'

3
Monika Udovičić, Jurica Šiljeg i Andrej Plenković
Monika Udovičić, Jurica Šiljeg i Andrej Plenković

„Iako Uprava Uljanika već punih 9 mjeseci nije bila sposobna osigurati plaću radnicima, evidentno je da Uprava i dalje ima potporu lokalne politike kako bi do kraja uništili Uljanik i realizirali toliko željeni nekretninski biznis sa Dankom Končarom“, kazao je Jurica Šiljeg, predsjednik HDZ-a Istarske županije te se upitao „zašto IDS-u smeta što Vlada održava Uljanik na životu u proteklih 9 mjeseci?“

„Smeta li nekima to što Vlada čini apsolutno sve, u okvir zakona, da bi Uljanik opstao? Ometa li to nečiji nekretninski biznis, prenamjenu zemljišta? Uljanik ostaje u Puli i biti će još jači nego prije. Vlada sve čini u tom smjeru. Očito se neki s time ne mogu pomiriti, ali to je njihov problem, naš problem je briga o radnicima. 

Da nije bilo ove Vlade, radnici ove godine ne bi primili niti jednu plaću. Možete li uopće zamisliti takav scenarij? Hrvatska država i strateški partner u sljedeće četiri godine, prema novom planu restrukturiranja, u Uljanik bi uložili 500 milijuna eura. To je pravi dokaz da Vlada vjeruje u opstanak i oporavak Uljanika. Poručujem svima, ukoliko već ne mogu ili ne žele doprinijeti očuvanju radnih mjesta, neka stanu sa strane, pa kad se sve ovo završi slobodno se okitite tuđim perjem“, rekao je Jurica Šiljeg, prvi čovjek istarskog HDZ-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa