Opušteni strani diplomati sa suprugama šetali po starom Labinu

0
Gradonačelnik Valter Glavičić i župan Valter Flego poželjeli su diplomatima dobrodošlicu
Gradonačelnik Valter Glavičić i župan Valter Flego poželjeli su diplomatima dobrodošlicu

Labin je 5. listopada posjetio Diplomatski zbor Republike Hrvatske, šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj. Riječ je o tradicionalnom posjetu Istarskoj županiji u vrijeme obilježavanja Dana neovisnosti, koji se odvija tako da na putovanju do Brijuna Diplomatski zbor posjeti jedan istarski grad. Organizira ga Ured predsjednice RH u sklopu programa nazvanog „Sense Croatia“ ili „Osjeti Hrvatsku“.

Na Titov trg dovezla su se dva autobusa iz kojega su izašli diplomati u opuštenom izdanju zajedno s bračnim partnerima. Ne bi se razlikovali od uobičajenih turista koji posjećuju grada da ih ispod Lože nisu dočekali gradonačelnik Valter Glavičić i istarski župan Valter Flego i zaželjeli im dobrodošlicu. Mjesto okrepe nakon puta bila je sama Loža, odnosno nedavno otvoreni hotel „La Loggia“ gdje ih je u ime obitelji vlasnika ugostio Branko Kiršić.

Potom su ih vodiči TZ Grada Labina upoznali sa starogradskom jezgrom i poviješću grada. Obišli su Torion, Gradska vrata Sv. Flora, kušaonicu ulja Negri, Galeriju Alvona, Circolo - malo kazalište, Narodni muzej Labin i Forticu. Diplomatski zbor je također posjetio Park skulptura Dubrova odakle je otputovao u Fažanu. Sutra će posjetiti Brijune gdje ih dočekati predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. (Tekst i foto: Robi Selan)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ARMIRAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 10.10.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA