Dođite na Obiteljski dan kod malina u Medulinu

0

Svake se godine prvog tjedna u listopadu obilježava Dječji tjedan, te će se upravo u njegovoj završnici, ove subote, 6. listopada 2018., na medulinskoj rivi kod Malina na vitar održati sportsko-rekreativna i zabavna manifestacija „Obiteljski dan 2018“. Općina Medulin organizira ovu manifestaciju četvrtu godinu za redom, kao događaj koji okuplja sve generacije mještana i posjetitelja, a ima humanitarni karakter, budući da će se kroz bogatu ponudu hrane, pića, te niz zabavnih sadržaja za malene i velike, ponudu kreativnih radova i suvenira koje pripremaju djeca iz OŠ dr. Mate Demarina, kao i udruge s područja općine, prikupljati donacije namijenjene za uređenje i opremanje dječjeg igrališta na javnoj površini u Medulinu, u zoni Štraminjoni.

U sportsko-rekreativnom dijelu programa koji će se održati od 11 do 13 sati, održati će se zabavne igre u kojima sudjeluju djeca vrtićke dobi sa svojim roditeljima i odgajateljima, osnovnoškolci te ekipe odraslih, te su svi pozvani i dobrodošli da se uključe. Zainteresirani se mogu prijaviti i na licu mjesta, a okušati će se u tradicionalnim igrama i štafetnim utrkama pod vodstvom profesorice Đeni Blarežina i ekipe volontera – učenika pulske Gimnazije.

U programu ovogodišnjeg obiteljskog dana održati će se razne kreativne radionice pod vodstvom članova udruga s područja općine te učiteljica osnovne škole, a otvorene su za velike i male zainteresirane kreativce koji mogu odabrati između navedenih: oslikavanje majica i slikarskih kartona akrilnim bojama, prišivanje ručno rađenih botuna od fimo mase na žuticu, oslikavanje torbi, slikanje motiva brodice guca na slikarskim platnima, zdrave palačinke i prezentacija izrade kolačića.

Najmlađe će posjetitelje čekati poseban zabavni kutak u kojemu će se djeca moći zabaviti uz društvene igre, Connect 4, Giant Mikado, Lego, uz animaciju i druge sadržaje. Za bogatu gastro ponudu (slana i slatka domaća jela te hladna i topla pića) pobrinut će se također članovi udruga i klubova s područja općine te djelatnici Općine Medulin, a tijekom dana će svi posjetitelji moći kupiti listiće bogate lutrije (svaki je listić dobitan) koju također pripremaju djelatnici Općine Medulin.

Popodne je na rasporedu natjecanje u pripremi Istarske supe, u kojemu se mogu okušati pojedinci ili ekipe koje će se moći prijaviti na licu mjesta, a u večernjim satima slijedi aukcija umjetničkih slika koju će ove godine voditi Jelena Vitasović i Zoran Todorović Todor. Poznati se pulski stand up komičar odazvao pozivu Općine Medulin, a u paru s neponovljivom Jelenom, ovogodišnju će završnicu Obiteljskog dana za sve goste i posjetitelje uz smijeh i pozitivu učiniti nezaboravnom! Voditeljski par svoje će vrijeme i talent donirati i voditi će aukciju bez naknade i honorara, te na taj način, nesebično i s velikim altruizmom pomoći ostvarenju humanitarnog aspekta manifestacije Obiteljski dan 2018.

Kako se sredstva donacijama posjetitelja kroz sve navedene sadržaje prikupljaju za uređenje i opremanje dječjeg igrališta i Obiteljskog javnog prostora za sve, u zoni Štraminjoni u Medulinu, za koju je namjenu i Općina Medulin u ovogodišnjem proračunu planirala značajna sredstva, ovime pozivamo mještane svih generacija i svih naselja na području općine, kao i druge posjetitelje da nam se pridruže ove subote, 6.10.2018. kod malina u Medulinu te u društvu svojih obitelji i prijatelja uživaju u svemu što smo za njih pripremili te donacijama pomognu manifestaciju i njen cilj.

Organizator unaprijed zahvaljuje svima na dolasku te koristi priliku zahvaliti se i svim udrugama, klubovima, vrtićima, školama, te pojedincima koji će dati svoj doprinos u realizaciji manifestacije, kao i donatorima, fizičkim i pravnim osobama koji su pomogli donacijama za bogatu lutriju Obiteljskog dana.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SAMOSTALNI/A KNJIGOVOĐA/TKINJA

Do: 14.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA OBJEKTA

Do: 14.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ADMINISTRATOR/ICA

Do: 15.08.2020.

PAZIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 15.08.2020.

BUJE-BUIE, ISTARSKA ŽUPANIJA