Supetarac Petar Bratulić prvak Hrvatske u polumaratonu

0
Petar Bratulić
Petar Bratulić

Supetarac Petar Bratulić, član zagrebačkog kluba AK Agram u nedjelju je postao prvak Hrvatske na prvenstvu Hrvatske u polumaratonu na 21,1 km koje je održano u Požegi.

Petar Bratulić uvjerljivo je pobijedio sve najbolje hrvatske trkače na zahtjevnoj polumaratonskoj stazi dužine 21,1 km s velikom prednosti pred drugoplasiranim trkačem i respektabilnim rezultatom za hrvatske prilike od 1:09:34.

Petar Bratulić nastavio je s osvajanjem titula prvaka države u jesenskom dijelu atletske sezone, a predvodio je članove svoga kluba, AK Agram u ekipnoj pobjedi. Prvakinja Hrvatske u ženskoj konkurenciji postala je Bojana Bijelac iz zagrebačkog AK Dinamo koja je na ovogodišnjem prvenstvu Europe osvojila odlično 20. mjesto u maratonu, a ekipne prvakinje postale su atletičarke AK Agram. Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu uvod je u natjecanja van staze koja će se održati do kraja godine. Slijedeći vikend će se u Novigradu održati cestovno prvenstvu države na 10 km, a dva tjedna kasnije u Škabrnji prvenstvo države u krosu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa