jubilarno izdanje

Na Fešti od fruti u Kaldiru pripremili štrudlu od 25 metara

0

Jubilarna 10. Fešta od fruti održana je u nedjelju 30. rujna u Kaldiru. Ljubitelji voća i voćnih prerađevina slili su se u malo mjesto pokraj Motovuna, prvenstveno poznato po odličnim mikroklimatskim uvjetima za uzgoj voća.

Posjetitelja je bilo najviše do sada, a Udruga Kaldir pobrinula se da atraktivnom ponudom privuče mnoštvo, pa se tako predstavilo 14 izlagača, a posebno se posjetiteljima svidjela 25 metara duga štrudla od jabuka koja je nestala već oko 16 sati. Osim toga posjetitelji su rado kušali domaće fuže s gulašom od kokoši, njoke s krekami, ali i palačinke s domaćom marmeladom.

Poseban program je bio prilagođen za one najmanje, a na likovnom natječaju „Voće moga kraja“ sudjelovali su  Dječji vrtić Olga Ban – Područni vrtić Motovun, Dječji vrtić Oprtalj, Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin – Područna škola Motovun, te Osnovna škola Milana Šorga Oprtalj. Na natječaj je pristiglo 35 likovnih radova koji su tijekom manifestacije bili izloženi. Stručni žiri je nagradio tri likovna rada.

Na kreativnoj radionici „Moji fruti“ sudjelovali su najmlađi posjetitelji manifestacije. Zanimljivom tehnikom prikazali su koje im je voće iz Kaldira najdraže. Glazbeni program bio je bogat tijekom dana, od vokalne skupine Vetta iz Vrha, Klape Motovun, Bambus benda i u večernjim satima Remix banda. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa