Teran i tartufi i ove godine pozivaju u Motovun

0

Ulazak u listopad svih asocira na vrijeme tartufa i kvalitetnih vina, pa tako se 20. listopada po 9. put u Motovunu održava Festival terana i tartufa. Festival koji je sinonim za kvalitetne vinare i posebno dobre primjerke terana te mjesto susreta najboljih proizvođača proizvoda od tartufa, tvrtki koje se bave otkupom tartufa, te je ujedno i prikaz najvećih primjeraka tartufa odnosno prigoda za druženje uz sve okuse i mirise koje nudi jesen.

Festival svoja vrata otvara od 12 sati, a degustacija, druženje uz glazbu, kupnja raznih proizvoda i uživanje u društvu i glazbi predviđeno je do 20 sati. Kupnjom degustacijske čaše po cijeni od 40 kn, te bona od 5 kuna gosti mogu kušati izložena vina. Najveći tartuf bira se u 15 sati, a posjetitelji će tijekom dana ocjenjivati najbolji teran po mišljenju publike, a svi koji glasaju mogu osvojiti i bogate poklon pakete.

I ove godine djeca mogu sudjelovati u radionicama izrade tjestenine u sklopu Društva naša djeca od 14 do 17 sati. Program se odvija u šatoru pa bojazni od kiše nema. Iskusni i profesionalni kuhari vodit će brigu o jelima na bazi terana i tartufa. Brdo s posebnom energijom i najboljim teranom čeka Vas 20. listopada od 12 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa