Obje ceste za Rabac bit će popravljene 2020. godine

0
Oštećenje na cesti Labin - Rabac
Oštećenje na cesti Labin - Rabac

Obje ceste koje vode u Rabac, županijska i lokalna kroz Ripendu, bit će popravljene krajem 2019. i početkom 2020. godine, zaključak je iz odgovora gradonačelnik Valtera Glavičića vijećniku Nenadu Boršiću (HDZ), koji je na protekloj sjednici Gradskog vijeća upitao što se poduzima na poboljšanju sigurnosti prometnih veza s Rapcem.

„Županijska uprava za ceste priprema projekt izvanrednog održavanja. Dokumentacija bi trebala biti gotova do kraja godine, a nakon toga predstoji odluka Upravnog vijeća o prihvaćanju projekta. Ne bi se išlo u parcijalnu sanaciju, nego u cjeloviti popravak kolnika i tri potporna zida na dionici od 1.500 metara“, objasnio je gradonačelnik.       

Popravak lokalne ceste na dionici Špina – ulaz u Gornji Rabac priprema Grad i do sada se stiglo do idejnog projekta.

„Do kraja listopada očekujemo lokacijsku dozvolu, a nakon toga idemo u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Nadam se da ćemo do sredine 2019.  godine imati građevinsku dozvolu. U prijedlogu proračuna za sljedeću godinu bit će uvršteno financiranje dijela rekonstrukcije, koja bi bila dovršena 2020. godine“, kazao je Glavičić. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa