hdz istre

Obljetnica Pazinskih odluka: Podrška Vlade Istri nikad vidljivija

0
Monika Udovičić
Monika Udovičić

Danas kada obilježavamo 25 godina Istarske županije i 75 godina donošenja Pazinskih odluka, možda nikada do sada u toj mjeri nije bila vidljiva prisutnost dobre volje i ruke partnerstva Vlade RH prema Istarskoj županiji, navodi se u priopćenju istarskog HDZ-a od 25. rujna.

Ta se konkretna podrška razvoju Istarske županije očituje u više od 3 milijarde kuna investicija i u dodjeli vrijednih državnih zemljišta kao što su primjerice Muzil, Saccorgiana i Hidrobaza, ali i drugim ulaganjima u turizam, u školstvo i zdravstvo. Napose, očituje se i u brizi za uništen i opustošen Uljanik, radnike koji već 8 mjeseci ne bi dobili plaću da nije bilo intervencije države.

„Možda bi neka Vlada i osigurala jednu ili dvije plaće, ali imati hrabrosti i vjere u hrvatsku brodogradnju i u Uljanik te dati gotovo milijardu kuna u trenutku kada niti strateški partner ne želi dati jednu jedinu kunu i kada lokalna vlast bježi od odgovornosti - to je učinila samo vlada Andreja Plenkovića. Zbog te vjere u Istru i zbog međusobnog povjerenja, imamo motivaciju još više i bolje raditi za boljitak svih naših ljudi u Istri.“, rekla je Monika Udovičić, tajnica istarskog HDZ-a i pomoćnica ministra turizma.

„Promjenu donose mladi ljudi, izlazeći iz ideoloških podjela i sukoba, promišljajući o razvoju i radeći za bolje sutra. Jer izazov našeg vremena jest ostaviti više ili barem onoliko koliko su nama ostavili naši očevi.“, zaključila je Udovičić istaknuvši da "Istinsku promjenu mogu donijeti samo mladi, jer ona dolazi iznutra i nikako ne može biti nametnuta izvana".

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa