Poziv iz Fažane: Istražiti tvrdnje o prijetnjama novinaru Margetiću

0
Domagoj Margetić
Domagoj Margetić

Organizatori i sudionici 4. Fra Ma fu festivala reportaža i reportera koji je održan u Fažani i na Brijunima od 20. do 23. rujna zahtijevaju od nadležnih institucija da hitno istraže slučaj istraživačkog novinara Domagoja Margetića koji je prijavio višemjesečni pritisak na njega i njegovu obitelj, uključujući i prijetnje smrću te obavijeste javnost o rezultatima istrage.

Domagoj Margetić o slučaju je pisao na društvenim mrežama, a održao je i konferenciju za novinare. Tvrdi da su pritisci i prijetnje rezultat njegovog novinarskog rada na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske. O tome je govorio i na okruglom stolu o novinarskoj (ne)solidarnosti u sklopu 4. Fra Ma Fu festivala.

"Također podsjećamo na činjenicu da javnost nema informacije o tome jesu li pokrenute istrage u mnogim ranijim slučajevima prijetnji i napada na novinare, a da političari u Hrvatskoj kao i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji nerijetko svojim javnim istupima i sami vrijeđaju i napadaju novinare umjesto da nedvosmisleno upozoravaju da se ne smije činiti.", navodi se u priopćenju koje potpisuju Goran Gazdek iz Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje te Saša Leković iz Centra za istraživačko novinarstvo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa