Dođite na proslavu 10 obljetnice Fešte od fruti u Kaldiru

0

Udruga Kaldir organizator je 10. po redu Fešte od fruti koja se održava u nedjelju 30.09.2017. u Kaldiru kraj Motovuna. Mlada, ali vrijedna udruga tijekom cijelog ljeta organizirala je Plac od fruti, a ova proslava zaokružit će sve zajedno u jednu prekrasnu priču. Program započinje u 13 sati otvaranjem izložbe dječjih radova „Voće moga kraja“ u nekadašnjoj školi.

Svečano otvorenje upriličiti će se u 15 sati, nakon čega će u 15.30 nastupiti vokalna skupina Vetta, a u 16 sati klapa Motovun. Dječja priredba tradicija je koju u Kaldiru njeguju svake godine, a ona započinje u 17 sati. Organizatori su se posebno potrudili oko dječjeg programa pa će tako tijekom dana djeca imati radionicu „Moji fruti“, a Udruga Birikina će od 15-17 sati oslikavati lica.

Tijekom cijelog dana posjetitelji će moći uživati uz glazbu u živo. U 19 sati počinje zabava uz Remix band. Posjetitelji će moći degustirati i kupiti po prigodnim cijenama proizvode lokalnih proizvođača: OPG Davide Beletić, Cvetka Laganis, Aleksandra Božić, Andrej Rabak, Kristijan Cvitko, te ostali izlagači proizvođači tradicionalnih proizvoda iz Istre.

Fešta u Kaldiru posebna je i po tome što se na licu mjesta kuhaju domaće marmelade, peču palačinke, štrudle od jabuke, jabuke u pivskom tijestu, domaći njoki s krekami (šljivama) koje su umijesile umirovljenice s područja Općine Motovun i sve to po promotivnim cijenama. Tijekom dana organizirati će se i nagradna igra za sve posjetitelje.

Straha od kiše nema jer se cjelodnevni program odvija pod šatorom, a od vaših automobila do mjesta manifestacije organiziran je poseban prijevoz koji je besplatan. Ulaz na Feštu od fruti iznosi simboličnih 10 kuna, a djeca do 18 godina imaju besplatan ulaz. Suorganizatori i sponzori manifestacije su Općina Motovun i TZ Općine Motovun. Ovu nedjelju svi u Kaldir na još jednu Feštu od fruti.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI/A KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK / ICA NA ROŠTILJU

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/ICA PRIRODNE KOZMETIKE

Do: 30.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA