istrani u saboru

Radin o Uljaniku, Grbin o pozdravu Sieg heil u showu Farma

1
Peđa Grbin (foto: Večernji list)
Peđa Grbin (foto: Večernji list)

Zastupnik talijanske manjine Furio Radin poručio je danas tijekom saborskih slobodnih rasprava da treba spasiti Uljanik i intenzivnije raditi na pronalaženju strateškog partnera, javlja Večernji list.

– Uljanik je simbol moderne Pule, postoji otkad je Pula postala grad i 150 godina je opstalo to brodogradilište. Uljanik je Pula, a Pula je Istra – naglasio je Radin. Ustvrdio je kako je Istra sa svojim prihodima od turizma godinama bila solidarna s ostatkom Hrvatske te kako je došlo vrijeme i da ostali dijelovi Hrvatske budu solidarni s Istrom. – Nije točno da porezni obveznici plaćaju nešto što ne vrijedi, jer vrijedi. Samo je jedno rješenje za taj problem – daleko ozbiljnije traženje strateškog partnera nego do sada i daleko intenzivniji rad na restrukturiranju – poručio je Radin. SDP-ov Peđa Grbin pozvao je HRT da povuče otkaz uručen novinaru Hrvoju Zovku, ali i Novu TV da ne propuste propagiranje mržnje u njihovu programu, očito se referirajući na reality emisiju Farma u kojoj jedan od kandidata na prsima ima tetovažu "Sieg heil".

– HRT, nažalost, uopće ne ispunjava svoju funkciju javne televizije jer se u njoj zatire svaka mogućnost različitog mišljenja, a to se vidi na primjeru otkaza Hrvoju Zovku jer se drznuo prigovoriti politici glorificiranja samo jedne političke opcije, odnosno njezina najdesnijeg dijela. Moja je obveza na to ukazati i osuditi na takve pojave, javni medij mora biti javan i svima dostupan, bez obzira na njihovu političku opciju, svjetonazor, vjeru – poručio je Grbin zatraživši da se povuče otkaz Zovku. Osvrnuo se i na Novu TV podsjetivši kako je u Njemačkoj lokalni političar ekstremno desne Nacional-demokratske stranke osuđen jer je u javnosti pokazivao tetovažu koja prikazuje obrise koncentracijskog logora s tornjem i bodljikavom žicom ispod koje stoji natpis „Svakom njegovo“, koji je stajao na ulazu u jedan od najvećih nacističkih koncentracijskih logora Buchenwald, koji je i jedan je od sinonima za nacističke logore smrti, piše Večernji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa