Miletić riječ 'zagrabiti' koristi češće od ostalih zastupnika

0
Giovanni Sponza, Boris Miletić i Tulio Demetlika
Giovanni Sponza, Boris Miletić i Tulio Demetlika

"Zagrabiti, sezonalno, konkurentnim, multiplikativno" riječi su koje Boris Miletić upotrebljava znatno češće od ostalih zastupnika, može se doznati na portalu parlametar.hr koji na zanimljiv način vodi statis6tiku o aktivnostima sabroskih zastupnika. Ne samo što pokazuju koliko su govora održali te za koje su zakone glasali, već i analiziraju tekstove govora saborskih zastupnika, te za svakog od nji prikazuju riječi koje je naevedeni zastupnik koristio više od ostalih.

Nakon prethodno spomenutih četiri riječi, koje su na vrhu top liste, Miletić češće od ostalih koristi redom lsijedeće riječi: priseći, najturistička, maslinar, cjenik, Brioni i uljare. Prosječan mu je broj govora po sjednici 14, što je prilično ispod saborskog prosjeka od 74 govora po zastupniku.

Giovanni Sponza češće od drugih upotrebljava riječi: sagledavanje, win, državničke, podizanje, konkurentni, radišni, marljivi, zaostatak, generiramo i deblokiraju. Prosječan mu je broj govora 22 po sjednici.

Prema podacima Parlametra, saborski zastupnik Tulio Demetlika u prosjeku je imao 31 govor po sjednici. Saborski prosjek je 71 govor po zastupniku a rekorder je Željko Reiner sa 1696 govora po sjednici. Ovdje treba uzeti u obzir da pojedine saborske sjednice znaju trajati i po nekoliko mjeseci.     

Parlametar.hr ima izračun za riječi i fraze koje pojedini zastupnik koristi češće od ostalih zastupnika u Hrvatskom saboru. Demetlika najčešće od ostalih koristi riječ „pušemo“, a ostalih devet riječi su: neoporezivanje, zakidale, gospodarstvenica, mađioničari, lokomotiva, odlikaš, ažurirali, prelamanje, nagradite i preferiramo. Informacija da mu je riječ „pušemo“ na prvom mjestu među riječima koje češće koristi od drugih kolega zastupnika iznenadila je i samog Demetliku.

„Tu riječ vrlo rijetko ili nikada ne upotrebljavam. Možda sam koji put u nekom kontekstu rekao 'da pušemo i na hladno', a većina ostalih zastupnika u svojim govorima nikada nije koristila tu frazu, pa je sustav evidentirao da tu riječ koristim češće od drugih“, rekao nam je Demetlika. (K.S.R/N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa