dan općine

Dođite u Kanfanar i poslušajte novi bend Edija Maružina

0
Edi East Trance Blues (foto: Facebook)
Edi East Trance Blues (foto: Facebook)

Povodom obilježavanja Dana općine Kanfanar, koja ove godine slavi i 25 godina postojanja, Općina Kanfanar u suradnji s brojnim udrugama i klubovima s područja općine pripremila je bogat program s raznolikim kulturnim, sportskim, zabavnim i edukativnim sadržajima.

U znaku proslave, Općina Kanfanar bit će cijeloga tjedna, počevši od subote 22. rujna kada će se održati već tradicionalni Dani KUD-a Dvigrad, u sportskoj dvorani OŠ Petra Studenca u Kanfanaru, s početkom u 18.30 sati. Kanfanarskom folklornom društvu u goste će doći i drugi KUD-ovi s područja Istre, ali i prijateljske Općine Rešetari iz Slavonije. Nakon večeri pjesme i plesa, nedjelja će biti rezervirana za 10. MTB biciklijadu Općinom Kanfanar u organizaciji biciklističkog kluba AXA, a start je kod Doma mladih u Kanfanaru u 14:00 sati. U ponedjeljak će u galeriji Malenica u 19 sati biti otvorena etnografska izložba „Iz kanfanarske škrinjice“, a program obilježavanja Dana Općine nastavlja u srijedu stolnoteniskim turnirom u organizaciji kanfanarskog stolnoteniskog kluba.

U četvrtak će na rukometnom igralištu kod Doma mladih biti upriličen i bogat dječji program, a u goste dolazi Istra Inspirit s interaktivnom prestavom „Inspiritland“ koja će početi u 16:30 sati, nakon čega će djeca moći nastaviti uživati i u raznim drugim zabavnim, likovnim i animacijskim sadržajima.

Uoči slavljeničkog vikenda, u petak 28.9. u Domu mladih predstavit će se i Monografija Općine Kanfanar, prva monografija od osnutka ove općine, a program predstavljanja monografije potom će se nastaviti uz glazbeni program novog sastava EETB (Edi East Trance Blues) kojeg predvodi Edi Maružin iz popularnih Gustafa. Bit će to ujedno i prilika za promociju prvog albuma ove skupine, naziva „Sumpor“.

Subotnji će program biti u znaku sporta i turizma; od 10 sati na streljani u Bubanima održat će se gađanje glinenih golubova i gađanje fjondom, dok će u popodnevnim satima (u 16, 17 i 18 sati) na Limskom kanalu biti organizirane besplatne panoramske vožnje brodom (obavezne su rezervacije mjesta), a za veselu atmosferu na brodu pobrinut će se glazbeni sastav „Piccola orchestrina molo grande“. Također, u restoranima „Viking“ i „Fjord“ na Limskom kanalu nakon svakog ručka ili večere desert će biti besplatan.

Program obilježavanja Dana Općine Kanfanar završit će u nedjelju 30. rujna. U 12 sati počinje sveta misa, a u 13.30 i svečana sjednica Općinskog vijeća. Za sve stanovnike Općine Kanfanar, ali i goste koji će u nedjelju doći u Kanfanar, u 19 sati održat će se i koncert Sandre Bagarić i Darka Domitrovića u Domu mladih kojime će, ponovno uz zabavu i pjesmu, završiti devetodnevno slavlje povodom 25 godina Općine Kanfanar.

Plakat pogledajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa