Umag će plaćati dio stambenih troškova policajcima, slijede medicinari

0
Davor Božinović i Vili Bassanese
Davor Božinović i Vili Bassanese

Povodom sjednice Vlade Republike Hrvatske održane 13. rujna 2018. godine u Puli, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisali su hvalevrijedan projekt, odnosno sporazum o sufinanciranju troškova stanovanja policijskih službenika na području Grada Umaga vrijedan 480.000 kuna.

Kako je Umag jedan od gradova na samom vrhu ljestvice destinacija s najvećim brojem ostvarenih noćenja prilikom turističke sezone, upravo zbog razvijenosti turizma, kao i drugih poslovnih mogućnosti, postojao je slabiji interes za policijsko zanimanje među lokalnim stanovništvom, Iz navedenog su razloga u Umag stigli policijski službenici iz drugih dijelova Hrvatske, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Stoga su Grad Umag i Ministarstvo unutarnjih poslova odlučili poduzeti konkretne mjere u cilju poboljšanja materijalnog statusa i uvjeta života policijskih službenika.

Naime, ne bi li svojim sugrađanima i široj zajednici pružao najviše standarde sigurnosti, Grad Umag će od 1. siječnja 2019. godine iz vlastitog Proračuna osigurati 480.000,00 kuna za sufinanciranje troškova najamnine policijskih službenika koji su odabrali Umag za obavljanje svoje časne dužnosti. Valja istaknuti kako je suradnja između lokalnih vlasti i Policijske postaje Umag, odnosno Policijske uprave istarske, na zaista zavidnoj razini te kako će ovaj doprinos zajednice osigurati temeljnu sigurnost za sve građane, naročito tijekom ljetne sezone.

Grad Umag će u tom smislu i nastaviti, odnosno pokrenuti daljnje korake da se i drugim službama koje su na usluzi građanima, a ponajprije se to odnosi na medicinske kadrove, osiguraju uvjeti za život i rad u Umagu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa