Uljanik bez Nadzornog odbora: I Šverko podnio ostavku

1
Foto: N1
Foto: N1

Član Nadzornog odbora (NO) Uljanika Đino Šverko podnio je ostavku na članstvo u NO-u koja stupa na snagu dan prije održavanja glavne skupštine. U petak je trebao biti sastanak Nadzornog odbora, no Šverko se povukao kako bi srušio kvorum tijela koje bi moglo odlučivati o pulskom brodogradilištu, piše N1.

"Trudio sam se izdržati mandat do kraja odnosno do Glavne skupštine Društva planirane za 16. listopada 2018. godine i zato sam taj moj čin 24.kolovoza 2018. godine nazvao “kovertiranom ostavkom“. Osnažio sam to slanjem iste 6. rujna, nakon što je 5. rujna objavljen poziv za Glavnu skupštinu Društva na kojoj bi se trebao izabrati novi Nadzorni odbor. Tada, a i sada mislio sam da se ne smije društvo dovesti u blokadu upravljanja pa sam naznačio da ću odstupiti 15. 10. 2018.godine", navodi Šverko u tekstu svoje ostavke.

"Zbog svoje specifične pozicije dopredsjednika NO i sindikalca bio sam izložen neviđenoj hajci u medijima i na društvenim mrežama. Sve sam to izdržao, ali ne mogu i to da se naš, moj Uljanik vodi u propast. Radim u njemu od rujna 1977. godine , dakle punu 41 godinu. Ne mogu i ne želim se dovesti u poziciju da nam zbog tobožnje diversifikacije uzimaju ono što su stvarale generacije u ovih, evo skoro 163 godine Uljanika. Nema Uljanika bez Arsenala i svatko tko drukčije predlaže, misli ili se za to zalaže ne želi dobro niti Uljaniku, niti radnicima", upozorava sindikalac, piše N1.
 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa