Nova ulaganja: Kreće rekonstrukcija umaškog centralnog vrtića

0
Centralni vrtić u Umagu
Centralni vrtić u Umagu

Prije točno 8 godina Grad Umag je samostalno pokrenuo desetogodišnji mega projekt „Umag-grad djece 2010.-2020.“ koji  osigurava najviše odgojno-obrazovne uvjete i standarde za naše najmlađe sugrađane. Projekt obuhvaća izgradnju i/ili rekonstrukciju svih 17 zgrada umaških predškolskih i školskih ustanova, kao i uređenje igrališta i parkova, te nadstandardno osigurava našoj djeci i najkvalitetnije uvjete u okviru odgojno-obrazovnog procesa, od vrtića do fakulteta.

Uz pokretanje projekta izgradnje nove zgrade područne škole i vrtića u Murinama, dječjeg igrališta Lokvini-Kmeti-Šaini u Mjesnom odboru Sv. Marija na Krasu te nastavak realizacije projekta energetske obnove OŠ Marije i Line, 19. rujna formalno su započele i pripreme na radovima energetske obnove zgrade umaškog centralnog vrtića.

Povodom ljetne stanke, započeta je rekonstrukcija unutrašnjosti centralnog vrtića, a koja će biti dovršena do kraja godine. Projekt, koji obuhvaća obnovu unutarnjih prostorija dječjeg vrtića, krenuo je još u lipnju te će se dovršiti do prosinca ove godine, ne bi li prostorije bile još ljepše i našim najmlađima omogućile što ugodniji boravak.

Istovremeno, započela je i obnova vanjske fasade, odnosno izrada energetski učinkovite fasade, obnova krovišta te izgradnja nove plinske kotlovnice kao ekološki prihvatljive solucije. No, to nije sve jer Grad Umag svojim najmlađima želi pružiti najbolje uvjete odrastanja te je stoga projektom obuhvaćeno i kompletno uređenje okoliša i igrališta.

U okviru svega navedenog, centralni vrtić bi trebao zasjati u novom „ruhu“ i bojama već krajem 2018. godine. Za realizaciju projekta ulaganja u objekt centralnog vrtića Grad Umag će izdvojiti 2.500.000 kuna, od čega će Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sufinancirati troškove prihvatljive po projektu u iznosu od 668.073,00 kuna.

Kontinuiranim i sustavnim ulaganjem u odgojno-obrazovnu infrastrukturu, Grad Umag stvara novi standard odgoja i obrazovanja te s ponosom zauzima visoko mjesto na ljestvici gradova koji svojoj djeci osiguravaju najviše standarde i najsuvremenije uvjete školovanja.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa