Youinherit Projekt: Besplatne edukacije za maslinare u Vodnjanu

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

U sklopu projekta ''Youinherit'' na području Grada Vodnjan održati će se  besplatne edukacije za maslinare u trajanju od 30 sati. Cilj projekta ''YOUINHERIT'' je povećanje broja OPG-a, odnosno mladih poljoprivrednika koji se bave maslinarstvom te stručnim pristupom provesti obuku istih.

Pilotna aktivnost u sklopu projekta je obnova objekta kulturne baštine, odnosno javne vage u Vodnjanu u kojem će se provoditi edukacije maslinara. Mladi u ovom projektu nisu uključeni samo u ulozi budućih nasljednika bogate tradicije već je glavni cilj pretvoriti tradiciju maslinarstva u novu kreativnu ekonomsku djelatnost. Naglasak je stavljen na mlade koji su početnici u poljoprivredi ili koji po prvi put ulaze u ovu branšu.

Besplatne edukacije voditi će stručni kadrovi poljoprivredne udruge ''Agroturist'', a iste će započeti s početkom sezone berbe maslina i odvijati će se sve do proljeća 2019. godine. Struktura radionica biti će podijeljena na teoretski dio koji obuhvaća proizvodnju i preradu, brendiranje proizvoda i poduzetništvo u maslinarstvu dok praktični dio obuhvaća sve potrebne radnje u masliniku. Broj sudionika ograničen je na 30. Prijave i informacije mogu se poslati putem elektroničke pošte na andrea.manzin@vodnjan.hr ili telefonskim putem na br. 052 512 453  najkasnije do 01. listopada 2018. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa