Rossanda: Rastajemo se od 3. maja!

1
Gianni Rossanda
Gianni Rossanda

Idemo prema razdvajanju 3. maja od Uljanika, riječki škver ide drugim putem, najavio je predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda u intervjuu za N1. U detalje nije ulazio, tek otkriva da se pregovara s renomiranim europskim brodograditeljem, a za rješavanje krize u Uljaniku, kaže ima samo mjesec dana, javlja Poslovni dnevnik.

Govoreći o krahu Uljanika, kaže kako se nije dogodio preko noći, problemi su počeli s globalnom krizom, pa je u 2013. Uljanik praktički imao prazne knjige narudžbi. Rossanda i nakon svega kaže da bi malo što drugačije učinio. Na kritike kako se sadašnja situacija mogla izbjeći da uprava nije zakasnila s reakcijom Rossanda otkriva da su pravni savjetnici smatrali da nije dobro tražiti pomoć dok u 3. maju još traje restrukturiranja.

Kaže i da je od EK dva puta zatražio suglasnost za promjenu kupoprodajnog ugovora, pozivajući se na već ispunjene ugovorene obveze, no zahtjevi nisu prihvaćeni.

Da su tada dobili suglasnost, Rossanda kaže danas bi imali lakšu situaciju. Njegova su očekivanja od EK pozitivna kad je u pitanju novi program restrukturiranja, a na upit o dvojbama oko prenamjene zemljišta na kojem se nalazi Uljanik, kaže da su radili plan kako koncipirati moderno brodogradilište koje će se baviti visokosofisticiranim brodovima i gdje će 3000 ljudi bez dodatnih subvencija moći zaraditi svoj kruh.

"Naš je koncept da ostane otok i jedan dio Arsenala, a što će se graditi na preostalom prostoru, pitanje je za strateškog partnera", kaže. No, zbog konfiguracije prostora ne vidi problem da se paralelno razvija i turizam i brodogradnja, piše Poslovni.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa