rekreativni tunolov

Pobjednici Slovenci su polovinu ulova vratili u more (foto)

0
Pobjednički tim Barracude i pročelnik za poljoprivredu Ezio Pinzan
Pobjednički tim Barracude i pročelnik za poljoprivredu Ezio Pinzan

Kapetan Bojan Cestar i njegova ekipa Tim Barracuda pobjednici su četvrtog izdanja međunarodnog turnira u lovu na veliku ribu Offshore World Challenge Poreč 2018. Pobjednički tim iz Slovenije jučer je ulovio tunu od 111,50 kilograma što ih je dovelo na čelo ljestvice ukupnog poretka. Tim Barracuda u kojem su bili Bojan Cestar, Tomislav Jukić, Maja Strnad Cestar i Petra Simič u tri ribolovna dana su ulovili ukupno šest riba, tri su izvučene na brod i tri puštene.

Drugi najbolji u ukupnom poretku je također slovenski Tim Lolita koji je vodio kapetan Sašo Apostolovski. Oni su ukupno ulovili pet riba na turniru, ali sve su puštene i bodovane prema catch&release principu. Ovo je prvi put od kada postoji natjecanje da su se Slovenci pokazali najvećim favoritima i najboljim tunolovcima u porečkom akvatoriju. Treće mjesto pripalo je Timu NIKH III & Franceschino Team na čelu s kapetanom Giuseppeom Colaiacovom koji je u tri ribolovna dana ulovio ukupno četiri ribe od kojih su dvije puštene, a dvije izvučene na brod. Talijani su zauzeli i četvrto mjesto. Tim Fiuri s kapetanom Fabriziom Mantovanom ukupno je ulovio dvije ribe, a prvog dana su ulovili kapitalca od 109,75 kilograma.

'Dobili smo putnike za Kostariku'

„Dobili smo pobjednika i putnike na natjecanje u Kostariku, dečki su veliki borci i čestitam im u ime cijele organizacijske ekipe. Ovogodišnje natjecanje značajno je po izuzetno dobrom vremenu i prijateljskoj atmosferi koja je vladala među svim posadama. Hvala svima što su doprinijeli da ovo natjecanje bude na razini na kojoj to i zaslužuje“, istaknuo je Franko Čerin, glavni organizator i predsjednik kluba ŠRK Big Game 4 tuna.

Na ovogodišnjem 4. izdanju Big Game natjecanja na kojem su sudjelovale ukupno 52 natjecateljske ekipe u tri natjecateljska dana, ulovljeno je ukupno 37 riba. Iz mora je izvučeno 13, dok je 24 tuna neozlijeđeno pušteno u more. Izuzetno dobri vremenski uvjeti, atraktivno vaganje ulovljenih kapitalaca i odlični glazbeni repertoar sinoć su na porečku Rivu privukli mnogobrojnu publiku, svih uzrasta i govornih područja. A okupljeni su imali posebnu priliku na javnom vaganju po prvi puta u ove četiri godine vidjeti ribu lampugu, koje nema puno na sjevernom Jadranu.

Lampuga prvi put na sjevernom Jadranu

„Zanimljivost za ovu godinu je svakako ulovljena lampuga od 7,6 kilograma. Riječ je o vrlo atraktivnoj ribi koja je u nekim morima osnovna riba za sportski ribolov kao što je kod nas tuna. Lampuge u Jadranu ima, ali je bilo uvriježeno da je nema baš u sjevernom Jadranu, a evo ove je godine prvi put donijela i bodove u Poreču“, izjavio je  glavni sudac i potpredsjednik Hrvatskog saveza za športski ribolov, Tonći Luketa.

Svježa tuna bila je inspiracija chefovima koji su pripremali različite specijalitete posljednjih dana na Tunalicious Street Food Festivalu u Poreču. Zanimljive gastro kombinacije nudile su se brojnim posjetiteljima na prigodnim kućicama na porečkoj Rivi. A bilo je za svakoga ponešto - sendvič vitello tonnato, burger od tune, tacosi na bazi tune, sushi, tuna wrap, tuna steak, ražnjići od tune i sabljarke, tuna tartar, salata od hobotnice, dagnje na buzaru, razne vrste školjaka, lignje, srdele i brodet s palentom. U ponudi su bila i domaća craft piva te Wine & Cheese bar s bogatom ponudom domaćih istarskih vina i sireva. Ljubitelji slastica uživali su u Sweet Bites Baru, a ljubitelji gina u Gin Baru.

No da bi ribolovni turnir i Tunalicious Street Food Festival završili sa stilom pobrinuli su se vrhunski bendovi na porečkoj pozornici koje su sudionici turnira i brojni posjetitelji na Rivi dočekali s oduševljenjem.

U 22 sata na pozornicu se popeo popularni beogradski S.A.R.S. Uslijedili su hitovi Lutka, Perspektiva, Buđav lebac i mnogi drugi. Nakon što su beogradski rockeri dobro zagrijali atmosferu, stigao je i Dino Dvornik Tribute Bend. Koncert su otvorili pjesmom Zašto praviš slona od mene te u pravom, rasplesanom funky tonu publiku zabavili do dugo u noć.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA