porečki sdp o slučaju 'odvodnja'

'Kazna znači bankrot Grada Poreča, tražim ostavku gradonačelnika!

1
Goran Gašparac
Goran Gašparac

Zbog učinjenjih nepravilnosti čelnika porečke Odvodnje d.o.o. u provođenju javnog natječaja vezano za projekt EU POREČ, nakon provedenog postupka Europskog ureda za borbu protiv prijevara (OLAF) Gradu Poreču prijeti kazna u iznosu od 53 mil. kuna, koja će u cijelosti (odnosno u najvećem dijelu) pasti na teret proračuna Grada, napisao je porečki vijećnik SDP-a Goran Gašparac u priopćenju. U nastavku ga prenosimo u cijelosti.

"To samo još jednom dokazuje da IDS nije sposoban voditi naš grad. Klijentelizam, nepotizam, korupcionizam kao glavne karakteristike IDS-ovog obnašanja vlasti - u Europi i uljuđenim demokracijama ne prolaze! Porečanke i Porečani će iz svog džepa sada morati platiti takvo bahato i kriminalno obnašanje vlasti IDS-ovih čelnika. 

Ukoliko se kazna EU (Europske komisije) doista i dogodi (a čini se da je to već gotova stvar jer izvidi Europskog ureda za borbu protiv prijevara /OLAF-a/ traju već više od godinu dana), to će onda značiti samo jedno - BANKROT Grada Poreča. Stoga, kao vijećnik Gradskog vijeća tražim hitno sazivanje izvanredne sjednice GV-a, osnivanje istražnog povjerenstva GV-a radi rasvjetljavanja svih činjenica, te osnivanje Kriznog stožera na nivou Grada i Gradskog vijeća. Od gradonačelnika Lorisa Peršurića i porečkog IDS-a tražim političku odgovornost - podnošenje ostavke na mjesto gradonačlenika Grada Poreča, raspuštanje Gradskog vijeća Grada Poreča i raspisivanje izvanrednih izbora. To je najmanje što su dužni učiniti svojim građanima, nakon što će nam iz našeg džepa "izbiti" 53 mil. kuna.", napisao je Gašparac u priopćenju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa