Predstavom Bizon i sinovi otvoreno novo gledalište

0
Gordana Jeromela Kaić, Robert Cvek i Jasmina Nina Kamber
Gordana Jeromela Kaić, Robert Cvek i Jasmina Nina Kamber

U Istarskom narodnom kazalištu 10. rujna održana je press konferencija za novinare povodom svečanog otvaranja novog gledališta Male scene INK premijernom izvedbom predstave „Bizon i sinovi“ nastale u suradnji s Pozorištem mladih Novi Sad.

U ime Grada Pule press konferenciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber, te ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela Kaić, kao ipredstavnik izvođača radova, te autorski tim i glumački ansambl predstave.

Prisutne je srdačno pozdravila ravnateljica INK Gordana Jeromela Kaić koja je naglasila kako je Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula rekonstruirano  i opremljeno davne 1989. godine. Ponosno je naglasila kako se  upravo dovršava adaptacija Male scene (scena na velikoj sceni) u smislu modernizacije i ugradnje teleskopskih tribina do 200 sjedećih mjesta gdje će se održati premijera navedene predstave „Bizon i sinovi.“

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek pozdravio je prisutne, iskazao je zadovoljstvo podizanjem kvalitete kazališta za građane, čestitao ravnateljici i glumcima na ovako uspješnom uvodu u kazališnu sezonu i poželio im puno uspjeha u daljnjem radu.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber zahvalila je Ministarstvu kulture na izdvojenim sredstvima za obnovu kazališne scene, koja je kako je i sama pročelnica rekla vapila za renovacijom, te  je naglasila kako se veseli novoj kazališnoj sezoni i novim investicijama.

Naime, na Maloj sceni postavljene su preklopne stolice sa drvenim sjedištem i leđima te kompletnim tapecirungom s numeracijom, a zahvat je obuhvatio izradu i montažu teleskopskih tribina, rješavanje režijske platforme , novu radnu rasvjetu u led tehnologiji velike scene i dvorane, novi evakuacijski izlaz, dobavu i montažu aluminijske utovarne rampe te bojanje velike scene i zidova scene

Ukupna  vrijednost radova je oko 684.000 kuna, od toga Grad Pula je osigurao u proračunu 450.000 kuna, a Ministarstvo kulture RH 250.000 kuna.

Premijera predstave Bizon i sinovi Pauline Mol održat će se 13. rujna 2018. godine u 20 sati na Maloj sceni, i time otvoriti jubilarnu 70. sezonu Istarskog narodnog kazališta. Novosadska premijera planira se u siječnju sljedeće godine. Tema drame ‘Bizon i sinovi‘ je vjerovanje u figuru oca kao simbol autoriteta i glave obitelji. Režiju predstave potpisuje Gea Gojak, a igraju: Goran Guksić, Danilo Milovanović i Luka Mihovilović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa